Markota se vratio u Cibonu

Košarka 17. lis 201414:11 > 14:27
Izvor: Ronald Goršić / CROPIX

Hrvatski košarkaški reprezentativac, 29-godišnji Damir Markota, vratio se u Cibonu u kojoj je počeo svoju bogatu karijeru koja ga je odvela i do NBA lige.

Markota je donedavno Cibonu držao pod blokadom koja zagrebačkom klubu nije dopuštala registraciju novih igrača, no kako su na obostrano zadovoljstvo Markota i klub postigli dogovor o isplati dijela starog duga, stvoreni su preduvjeti za povratak iskusnog reprezentativnog krilnog centra u matični klub.

“Izuzetno mi je drago što smo se s Markotom uspjeli dogovoriti te sam uvjeren da će svojim iskustvom i kvalitetom zauzeti važno mjesto u našoj momčadi”, stoji u izjavi direktora Cibone Domagoj Čavlović koju je klub objavio na svojoj službenoj interner stranici.

Markota je karijeru započeo 2001. godine u Ciboni da bi u sezoni 2006./2007. nosio dres Milwaukee Bucksa za koje je u NBA ligi odigrao 30 utakmica. Nakon toga je nastupao za Spartak iz St. Peterburga, litavski Žalgiris, a nakon još jednog kratkotrajnog povratka u Cibonu, nosio je dres španjolskih ViveMenorce i Bilbao, slovenske Union Olimpije, KK Zagreba, turskog Bešiktaša te njemačkog Brose Basketsa.

Markota se već priključio momčadi Cibone s kojom je odradio prve treninge, a trener Slaven Rimac imat će ga na raspolaganju već za utakmicu sa Zadrom kojem je Cibona domaćin u 4. kolu regionalne lige u ponedjeljak (20.30 sati) i protiv kojeg će tražiti prvu pobjedu u novoj sezoni