Trostruko NBA uživanje od 18:00 na SK 1

Košarka 25. pro 201510:19 > 10:20
YouTube

NBA nam je pripremio pravu poslasticu za predstojeće božićne praznike.

Na Sport klubu, gledat ćemo tri susreta za redom, a krećemo od duela Miami – New Orleans (SK1, 18:00). Pelikansi su trenutno jedan od najslabijih timova zapadne konferencije, ali serijom pobjeda imaju šanse da poprave kompletan dojam. Miamiju će sve osim ulaska u play off biti veliki neuspjeh. Ipak i dalje u timu imaju dvije superzvijezde kao što su Wade i Bosh.

Nastavljamo sa utakmicom Oklahoma – Chicago (SK1, 20:30). Ova dva tima imaju ogromne ambicije ove sezone, a ovo će biti idealna šansa da ih pokažu pred cijelom nacijom.

Sve dok su Tunderu zdravi Kevin Durant i Russell Westbrook, oni se moraju uračunati među glavne kandidate za titulu. Chicago je malo ispod očekivanja i nemojte se iznenaditi ako bude i nekih tradeova.

Program ćemo završiti reprizom prošlogodišnjeg finala Golden State – Cleveland (SK1,23:00). Tko će pobjediti u toliko iščekivanom direktnom duelu Steff Curry – Lebron James? Treba napomenuti i to da šampionski tim i dalje ne vodi šampionski trener Steve Kerr, koji se oporavlja od ozlijede leđa.

Fantastičan posao radi pomoćnik Luke Walton. Biti će još NBA utakmcia tokom praznika jer podsjetimo, Sport klub ima paket sa nikad većim brojem prijenosa na ovim prostorima.