Olympique Marseille na prodaju

Nogomet 14. tra 201619:08 > 19:10
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Većinska vlasnica francuskog nogometnog velikana Olympique Marseillea Margarita Louis Dreyfus oglasila je prodaju kluba sa stadiona Velodrome.

Gospođa Louis-Dreyfus, koja je postala većinska vlasnica OM-a 2009. godine kada je preminuo njezin suprug Robert Louis Dreyfus, otkrila je kako je već dobila nekoliko zanimljivih ponuda za preuzimanje bivšeg europskog prvaka.

“Ne brine me cijena, već sposobnost novih vlasnika da izgrade momčad koja bi bila konkurentna europskim velikanima. Robert i ja smo ulagali vlastiti novac iz ljubavi prema nogometu i klubu,” poručila je 53-godišnja rusko-švicarska milijarderka.

Vijest o prodaji kluba pojavila se u medijima svega nekoliko dana nakon nereda navijača OM-a koji su prosvjedovali zbog očajnih rezultata ove sezone.

“Razumijem frustraciju navijača. Prodat ću klub investitoru koji će izgraditi snažnu momčad,” dodala je poslovna žena koja je naslijedila tvrtku Louis-Dreyfus Commodities nakon smrti supruga. Utemeljen prije 160 godina, taj div svjetske trgovine sirovinama zapošljava 22,000 osoba u više od 100 zemalja svijeta. Djelatnost se proteže od trgovine žitaricama, uljem, kavom, pamukom, sokovima agruma, šećerom i mliječnim proizvodima do metala, pomorskog prometa i gnojiva.

Margarita Louis Dreyfus je prošlog mjeseca rodila blizanke u vezi sa 52-godišnjim švicarskim bankarom Philippom Hildebrandom. Već je majka trojice dječaka rođenih u braku s Louisom-Dreyfusom. Prema podacima magazina Forbes njezino bogatstvo se procjenjuje na 8,4 milijarde dolara.

OM trenutačno prolazi jednu od najvećih rezultatskih kriza posljednjih godina. Pet kola prije kraja prvenstva nalazi se na 14. mjestu sa 40 bodova, osam više od zone ispadanja. Pod njezinim vodstvom OM je osvojio naslov prvaka (2010), te tri Liga kupa.