U-20 selekcija Srbije prvak svijeta u nogometu

Nogomet 20. lip 201509:25 > 09:29
Izvor: www.fss.rs

Nogometaši Srbije uzrasta do 20 godina pobijedili su Brazil rezultatom 2-1 u finalu Svjetskog prvenstva na Novom Zelandu.

U prvom poluvremenu, nakon početne nesigurnosti i opreznosti, obje ekipe su zaigrale znatno otvorenije i bolje. Brazil je do pred kraj ovog dijela igre imao nekoliko udaraca ka golu više od Srbije i loptu češće u nogama, ali se ekipa Veljka Paunovića potpuno oslobodila svakog pritiska i zaigrala svoju igru u poslednjih desetak minuta, pa su imali i dvije lijepe šanse za gol.

U drugom poluvremenu prvi je zaprijetio Brazil, ali je obrana Srbije, posebno Rajkvić, reagirala dobro. Ni Srbija nije ostala dužna, pa je u 53. minutu lopta nakon Gajićevog šuta završila u naručju golmana Brazila.

A onda u 70. minutu mat u 4 poteza… Maksimović do Živkovića koji vraća nazad, Maksimović do Mandića koji postiže gol.

Ipak, Brazil je pritiskao u narednim minutima da bi u 73. minutu Pereira pogodio mrežu za 1:1.

U prvom produžetku najviše se igralo na sredini terena, mada su obje ekipe imale i svoje šanse. Prvi žuti karton na utakmici vidjeli smo u stotoj minuti meča, a dobio ga je Ales iz Brazila (u 114. Minutu dobio je žuti karton i Vukašin Jovanović). Igralo se u teškim uvjetima jer je kiša u pojedinim trenucima toliko jako padala da je i vidljivost na terenu bila smanjena.

Nakon sjajne reakcije Ilića i oduzete lopte koju je povukao na polovinu protivnika, i još bolje asistencije, Maksimović je u 118- minutu postigao gol za titulu prvaka. 

Doček reprezentativcima Srbije biti će organiziran ispred Narodne skupštine, u ponedeljak, 22. lipnja u 20 sati.