Kamenovan autobus s nogometašima Srbije u Tirani

Nogomet 07. lis 201519:02 > 19:27
Izvor: YouTube

Autobus sa nogometnim reprezentativcima Srbije kamenovan je u Tirani, potvrdio je potpredsjednik nacionalnog saveza Savo Milošević.

Incident se dogodio u srijedu, na putu od aerodroma do hotela, gdje će srpska reprezentacija prenoćiti do odlaska u Elbasan, mjesto odigravanja kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo sa domaćom selekcijom Albanije.

Na autobusu sa igračima Srbije razbijeno je staklo, svi igrači bili su šokirani huliganskim ispadom, a prema Miloševićevim riječima nitko nije povrijeđen.

U pratnji policije reprezentativci Srbije sigurno su stigli u hotel. Utakmica između Albanije i Srbije igra se sutra u Elbasanu od 20.45 sati.

https://youtube.com/watch?v=T11UhMObJ8c

Ministar unutarnjih poslova Albanije Sajmir Tahir ocjenio je da su sigurnosne strukture te zemlje poduzele sve mjere kako bi se osigurali uvjeti za normalan tijek utakmice između Albanije i Srbije, dodavši da je u tu svrhu angažirano 2.300 pripadnika snaga reda. 

Kako javljaju prištinski mediji, Tahir je ocijenio da su iduća 24 sata značajna proba ne samo za reprezentaciju Albanije, već za svakog građanina koji je manje ili više zainteresiran za nogomet. Ministar je dao garancije da je policija Albanije poduzela sve mjere “kako bi utakmica bila praznik, daleko od bilo kakvog incidenta”. 

Tahir je dodao da je granična policija poduzela mjere kontrole svih koji ulaze u Albaniju da bi gledali utakmicu.

Prema njegovim riječima, policija će nadgledati sve putne pravce na cijelom teritoriju Albanije, a posebno prema Elbasanu i stadionu “Elbasan arena”, na kojem će biti odigran susret u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine.

Ambasador Albanije odbio primiti protestnu notu MVP Srbije

Ambasador Albanije Iljir Boćka odbio je primiti protestnu notu Srbije.

“Nasuprot diplomatskim pravilima i praksi, albanski ambasador Iljir Boćka se, poslije instrukcije iz Tirane, odbio odazvati pozivu Ministarstva vanjskih poslova Srbije i primiti protestnu notu Republike Srbije zbog teškog incidenta i napada na nogometnu reprezentaciju Srbije, uz obrazloženje ‘da se nije ništa dogodilo’ “, navedeno je u priopćenju MVP Srbije.

Ministarstvo vansjkih poslova Srbije će, zbog ovog neprimjerenog postupka albanskog ambasadora, poduzeti odgovarajuće mjere u skladu s diplomatskom praksom.

Srbija, također, očekuje da počinitelji ovog incidenta budu u najkraćem roku pronađeni i odgovarajuće kažnjeni.