Slalom Levi: Shiffrin najbrža

Ostali sportovi 12. stu 201615:17 > 15:19
Izvor: Reuters/Jeff Swinger-USA TODAY

Amerikanka Mikaela Shiffrin pobjednica je slaloma za Svjetski kup u Leviju, ona je do svoje 20. pobjede u ovoj disciplini, a ukupno 21. u kariejri stigla sa 67 stotinki boljim vremenom od druge Švicarke Wendy Holdener, odnosno 75 ispred treće Slovakinje Petre Vlhove.

Shiffrin je preuzela i vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, nakon dvije utrke, veleslaloma u Soeldenu i slaloma u Leviju, ima 180 bodova. Drugo mjesto drži Švicarka Lara Gut sa 100 bodova, a treće njena sunarodnjakinja Holdener sa 95.

Hrvatska predstavnica Leona Popović nije izborila plasman u drugu vožnju zauzevši 36. mjesto u prvoj. Popović je dan uoči svog 19. rođendana ostvarila najbolji rezultat u Svjetskom kupu u dosadašnjoj karijeri zauzevši 36. mjesto sa 3.18 sekundi iza Shiffrin. Ona je za 30. Kanađankom Erin Mielzynski, posljednjoj koja je izborila plasman u drugu vožnju zaostala 48 stotinki. Za Popović je ovo bio četvrti nastup u nekoj utrci slaloma za Svjetski kup, te je po prvi puta uspjela stići do cilja. Ukupno joj je ovo bio osmi nastup u Svjetskom kupu u karijeri, a dosada joj je jedini plasman bilo 54. mjesto u superveleslalomu u Lenzerheideu u ožujku ove godine.