ATP Pariz: Ispao i Ćorić

Tenis 04. stu 201517:04 > 17:09
REUTERS / Eric Bolte-USA TODAY Sports

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić oprostio se od masters ATP turnira u pariškom Bercyu porazom u 2. kolu od trećeg igrača svijeta Britanca Andya Murraya s 1-6, 2-6.

Ćorić nije imao šanse protiv vrlo raspoloženog Murraya, koji se nametnuo od samog početka i lako došao do pobjede. Ćorićev servis “pao” je već u drugom gemu meča, a dobitak prvog seta Škot je potvrdio “breakom” za 5-1. Na početku drugog seta Ćorić je uspio parirati trećem “reketu” svijeta sve do rezultata 2-2, kada Murray još jednom oduzima Ćorićev servis i za sat vremena riješio pitanje pobjednika.

Murray se tako osvetio Ćoriću za neugodan poraz (6-1, 6-3) početkom godine u Dubaiju, a 2013. godine su igrali i u Davis Cupu u Umagu, kada je također slavio Murray. Ćorić je u Parizu u 1. kolu pobijedio Španjolca Fernanda Verdasca, čime je prekinuo niz od tri uzastopna poraza u prvim kolima turnira.
Ispadanjem Ćorića hrvatski tenis više nema predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji Pariza – Ivo Karlović je ispao već u prvom kolu, a Marina Čilića je ranije u srijedu izbacio Bugarin Grigor Dimitrov.