Ivana Dragičević

TV lica 01. srp 201616:48 > 25. pro 2020 14:48
Izvor: N1

Producentica/Voditeljica

Ivana Dragičević, iz režije je kao izvršna producentica zagrebačkog centra ‘odvozila’ prve vijesti N1 televizije koje su otišle u eter. Kao dio osnivačkog tima N1 televizije osmišljavala je koncept programa, a godinu dana nakon osnutka postala je izvršna producentica međunarodnih sadržaja.

Danas vodi dnevnu emisiju Global, koja u suradnji sa CNN-om donosi ključne svjetske teme dana. Autorica je i voditeljica mjesečne emisije ‘Balkan u Europi’ iz Europskog parlamenta.

Na N1 televiziju došla je s HRT-a, gdje je bila reporterka redakcije vanjske politike, autorica nagrađivanih projekata Anima Hotel Europa, te magazina Horizonti. Tijekom svoje dugogodišnje karijere izvještavala je s mnogih svjetskih žarišta, intervjuirala svjetske državnike, među ostalim i sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada, bila je dopisnica HRT-a iz Beograda, te autorica brojnih current affairs dokumentarnih reportaža.

Dobitnica je tri godišnje nagrade ‘Marija Jurić Zagorka’ Hrvatskog novinarskog društva za najbolje reportaže i emisije, te nagrade HRT-a ‘Joško Martinović’ za najbolju reportažu godine.

Alumna je Reuters Fondacije, ARD/ZDF Medien Akademie, Moskovske škole političkih znanosti, Akademije Ujedinjenih Naroda, Akademije za politički razvoj.