Sindikat: Ribićev let business klasom platila je – EU

Vijesti 18. ožu 201607:37 > 07:41
Izvor: N1

Nezavisni sindikat znanosti i obrazovanja objavio je na svojim stranicama demantij medijskih napisa o bahatosti njihova predsjednika Vilima Ribića, nakon što je snimljen da leti business klasom.

Njihovo priopćenje, u kojem navode ne samo da Ribić nije potrošio ni vlastitu, niti kunu od sindikata, NSZO navodi i da ga se nastoji diskreditirati zbog pregovora s Vladom o neispunjavanju prava izborenih protestima i sporazumom iz mandata premijera Ive Sanadera.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“U nizu učestalih medijskih napada na predsjednika Velikog vijeća Vilima Ribića, dužnost nam je demantirati netočne podatke koji su se u najnovijoj harangi koristili, objasniti da je isfabricirana te upozoriti na kontekst u kojem se potiče i rasplamsava.

Suočeni s aktualnim, nažalost tek posljednjim u nizu učestalih medijskih napada na čelnika Sindikata znanosti, g. Vilima Ribića, dužni smo istaknuti kako je riječ o još jednom prozirnom pokušaju da se fokus javnosti skrene sa stvarnog i gorućeg problema nedostatnog financiranja znanosti i obrazovanja te da se stvaranjem atmosfere linča u javnosti diskreditira vodstvo Sindikata ususret nadolazećim pregovorima s Vladom RH oko osnovice za plaće u javnim i državnim službama. Na taj način pada u drugi plan činjenica da sindikalna strana ima čvrstu pravnu osnovu za svoja potraživanja u potpisanom Sporazumu o osnovici za plaće i priprema se teren za novo pravno nasilje i nepoštivanje potpisanih ugovora. Kad se već ne mogu pronaći nikakve mrlje u poslovanju i javnom djelovanju Sindikata, onda je očito jedini način za orkestrirano blaćenje institucije i čelnika stvaranje „bure u čaši vode“.

Tako je u potpunosti iskonstruirana priča kako je g. Ribić ulazio u naguravanja i verbalne rasprave s drugim putnicima u zračnoj luci. Nikakvih incidenata nije bilo, a prešućena je i činjenica da su navodni čitatelji koji su priču javili medijima zapravo bili grupa novinara koja je stajala u redu za business karte iza g. Ribića. To su navodi koje u cijelosti potvrđuje i članica Europskog gospodarsko-socijalnog vijeća, gđa Lidija Pavić-Rogošić, također jedna od putnica koja je stajala u istome redu.

Za kraj, želimo još jednom naglasiti kako Sindikat znanosti ne financira putne troškove g. Ribića na putovanjima u Bruxelles niti jednom jedinom kunom, već to u cijelosti podmiruje Europska unija i Europsko gospodarsko-socijalno vijeće, čiji je g. Ribić član. Njihova agencija kupuje i karte. Tako su mu jučer kupili kartu u business klasi, a danas na povratku u ekonomskoj klasi. Dakle, problem postoji samo za one koji problem žele stvoriti”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.