Vrh HDZ-a o Baueru: Pokušava prikriti sumnjive poslove

Vijesti 02. lip 201619:12 > 19:30

Bespoštedni rat između HDZ-a i Mosta se očigledno nastavlja.

Jedan od bliskih suradnika Bože Petrova, Thomas Bauer, suvlasnik PR agencije Grizli i istaknuti navijač Dinama, oštro je napao prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

Optužio je Karamarka i vrh HDZ-a da stoji iza praćenja i provala u automobile nekim od klijenata agencije, kako bi se pribavili optužujući materijali o tome da je ta agencija dovodila ministrima iz Mosta svoje klijente.

Očekuje se da će u petak izaći priča da su Mostovi ministri primali određene investitore te će se postaviti pitanje trgovine utjecajem, iako sam Bauer navodi da se radi o najnormalnijem PR poslu. Od trenutka kada je Karamarko dobio informaciju da bi zbog afere Konzultantica Božo Petrov mogao tražiti njegov odlazak iz Vlade, tvrdi Bauer, u više je medija višekratno pokušana diskreditacija agencije Grizli, ali su novinari ili urednici te priče odbili zato što su smatrali da jednostavno nisu vidjeli ništa spornoga.

Slučaj je na Markovom trgu nastojala istražiti naša reporterka Nataša Božić, međutim u “inkriminiranoj” stranci nije bilo raspoloženih za razgovor pred kamerama.

“Vrh HDZ-a nije to htio službeno komentirati, ali neslužbeno poručuju da u Mostovoj PR agenciji pokušavaju prikriti svoje sumnjive poslove uvredama te prebacivanjem krivnje. Neki od njih kažu da se radi o ‘navijačkim metodama’, čime se predbacuje Baueru njegova navijačka prošlost”, kazala je naša reporterka Nataša Božić.

Najteža Bauerova optužba kaže da je 25. svibnja u popodnevnim satima ispred jednog novozagrebačkog restorana provaljeno u automobil predstavnika njihovog klijenta u Hrvatskoj, što je i prijavljeno policiji. Iz automobila ukradeni su ugovori između agencije Grizli i novog klijenta iz Austrije.

“Osoba je morala biti sustavno prisluškivana i praćena, a sve je kulminiralo provalom usred bijela dana”, naveo je Bauer.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.