Kovač: Orešković je zvao Webera, a ne obratno

Vijesti 06. lip 201618:24 > 18:35
N1

Ministar vanjskih poslova i međunarodni tajnik HDZ-a, Miro Kovač demantirao je informacije prema kojima je jedan od najutjecajnijih članova Europske pučke stranke Manfred Weber nazvao Tihomira Oreškovića navodno mu rekavši da je jasno kako je HDZ u problemima zbog Karamarka.

”Ja sam razgovarao s Weberom i Dollom. On je bio začuđen kad sam mu rekao da postoje informacije u tisku da postoje pritisci u HDZ-u. Kazao je da je HDZ član Europske pučke stranke i samostalan je u donošenju odluka koje se tiču domaće politike. Mi smo glavni čimbenik u Vladi i imali smo podršku  za reformsku agendu i imamo podršku Dolla i Webbera koji je jutros dobio poziv od Oreškovića. Naravno da se odazvao, a bio je začuđen da su se pojavile takve informacije u tisku. Pučani imaju partnera u Hrvatskoj – to je HDZ i mi smo ti koji ćemo osigurati stabilnost u Hrvatskoj i provesti reforme jer bez HDZ-a nema Vlade. Došlo je do manipulacija zbog tog telefonskog poziva. Orešković je zvao Webera a ne obrnuto”, kazao je Kovač.

”Ja sam se čuo s gospodinom Weberom, rekao mi je da ga nitko od novinara iz Hrvatske nije kontaktirao”, zaključio je Miro Kovač.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.