Narodna koalicija: Program ćemo objaviti idući tjedan

Vijesti 25. srp 201613:43 > 16:16
N1

Sastanak Narodne koalicije održan je na Iblerovom trgu. Na dnevnom redu sastanka je, kako doznajemo, bila izrada izborne strategije koju su dogovarali predsjednici stranaka Ivan Vrdoljak, Krešo Beljak i Zoran Milanović.

”Razgovarali smo što treba napraviti, što nije bilo dobro proteklih 5 godina, a što je. Koja je uloga HSS-a u tome. Nećemo se baviti drugima. Bavit ćemo se strukturnim promjenama”, rekao je po  završetku sastanaka na Iblerovom trgu predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Beljak se dotaknuo i afere s isplatom bonusa u Hrvatskim šumama.

”Ovo je afera, moralno upitno, nitko ne zna je li to zakonski”, kazao je.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak je pak poručio kako ne želi pričati o ”kvazi aferama”.

”Namjerno ne želimo razgovarati o kvazi aferama, nama je bitno pomoći kako da Hrvatska bude bolja zemlja. Ta politička prepucavanja zamaraju građane. Mi pričamo o sadržaju. Ja ne želim biti u medijima na način kako oni žele nego s Hrvatskom jednakih šansi, kurikularnoj reformi, kako dovesti još jedan IBM u Hrvatsku. Program Narodne koalicije dobit ćete već idući tjedan. To dovoljno govori o našoj ozbiljnosti”, rekao je Vrdoljak.

Vrdoljak se osvrnuo i na činjenicu da se jedna od najpopularnijih ministrica iz prošle vlade, Anka Mrak Taritaš nalazi tek na osmom mjestu izborne liste.

”Imat ćemo preferencijalne glasove. Mislim da se većina građana slaže da je Anka bila najbolja ministrica graditeljstva od samostalnosti RH. Zaokružite Anku preferencijalno i listu Narodne koalicije”, kazao je Vrdoljak.

HNS-ovac je, također, uoči početka sastanka komentirao aferu s bonusima u Hrvatskim šumama. Pritom se dotaknuo i Mosta. Više čitajte OVDJE.