'Pernar se slika s maloljetnicima isključivo na poziv'

Vijesti 30. sij 201717:20 > 17:25
Screenshot Facebook Live

Ivan Vilibor Sinčić opravdao je Pernarove posjete srednjim školama riječima da je tamo bio pozvan. Osim toga, istaknuo je kako računa na Pernara na nadolazećim lokalnim izborima.

Predsjednik Živoga zida i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić u ponedjeljak je izjavio kako računa na Ivana Pernara na predstojećim lokalnim izborima u Zagrebu, odbivši precizirati hoće li Pernar biti i njihov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.    

“Računam na Pernara u Zagrebu. On je bio već bio izabran u kvartovsko vijeće, ne bih htio više komentirati”, rekao je Sinčić u emisiji ‘Oporbeni zarez’ Hrvatskog radija te dodao da će Živi zid “ući u utrku u Zagrebu na svim razinama”.

“Pernar ima svoj stil, ponekad zna pretjerati, no ima i puno toga za reći i talentiran je političar”, rekao je Sinčić i ponovno stao u obranu svog stranačkog kolege, ali i ostalih zastupnika Živoga zida, ustvrdivši kako su ih građani izabrali da “govore istinu”.

Njihovo nedavno izbacivanja iz sabornice objasnio je nesnalaženjem potpredsjednika Sabora Željka Reinera,  kojega je, kaže, smetala rasprava koja se doticala bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka. 

“Ne urušavamo dignitet Sabora, već, upravo suprotno, dižemo razinu diskursa u Saboru i postavljamo pitanja koja se dugo nisu otvarala”, rekao je Sinčić u radijskoj emisiji u kojoj je veliki dio posvećen Pernarovu ponašanju pa i njegovu fotografiranju sa srednjoškolcima i pokušaju uvođenja u Sabor.

Pernar, tvrdi Sinčić, u škole  “dolazi isključivo na poziv”, a i fotografira se s maloljetnicima “samo na poziv”. 

“Uvjeravam vas da Pernar nema loše namjere”, kazao je, dodavši kako i predsjednica Grabar Kitarovioć i premijer Plenković posjećuju škole kada ih se pozove.

Upitan je li njegova stranka donijela populizam na hrvatsku političku scenu, Sinčić je odgovorio da se oni ne bavi “populizmom”, već “popularnim problemima” koji se tiču velikog broja građana, blokada i dužničkog ropstva.

To, smatra Sinčić, nije podilaženje narodu, na način na koji to “rade Mostovci” koji, ocijenio je, ‘podilaze građanima da bi ih kasnije prevarili’.

Kao primjer naveo je i jamstva koje su Mostovci isticali kao uvjet za ulazak u suradnju s HDZ-om.

“Most maže oči, prikazujući reformama nešto što to nije”, rekao je Sinčić dodavši kako “za Živi zid politika nije igra u kockarnici, što veći broj građana prepoznaje”.

Upitan smatra li se šefom oporbe, odgovorio je da bi to, s obzirom na broj saborskih zastupnika, trebao biti SDP-ov Davor Bernardić. 

“No, SDP nije toliko glasan tako da neki smatraju da unutar Živoga zida treba tražiti šefa oporbe”, kazao je Sinčić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.