Pernara izbacili iz škole: Klaun je tako ostao ispred zgrade

Vijesti 20. velj 201716:57 > 17:03
Miranda Cikotic/PIXSELL

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar danas je izbačen iz Centra za obrazovanje Slava Raškaj u Splitu. Kako je napisao na facebooku, djelatnica ove ustanove zamolila ga je da napusti zgradu jer tako stoji u naputku kojeg je obajvilo Ministarstvo.

Podsjetimo Ministarstvo je, potaknuto upravo Pernarovim nenajavljenim ulascima u škole, objavilo naputak kako bi spriječilo nenajavljene dolaske u škole.

”Danas sam u sklopu karnevala obišao dvije ustanove za osobe s poteškoćama u razvoju, bio sam klaun i došao sam s Miki, Mini i Disko Đokejem, korisnici su bili sretni, manjina me prepoznala, većina nije znala tko sam. Uveseljavali smo tamo ljude i bio sam sretan u ulozi klauna, ljepše je bilo družiti se s tim iskrenim i neiskvarenim ljudima nego sa većinom političara u Saboru.

Potom smo otišli u Centar za obrazovanje Slava Raškaj u Splitu, uveseljavali smo grupu djece kao što organizatori karnevala rade svake godine, u meni su oni vidjeli samo klauna, nisam imao dojam da ih politika zanima niti je itko od njih imao želju slikati se sa mnom.

Tada je došla djelatnica škole i rekla da moram van, da nemam dozvolu i da su primili naputak koji se odnosio na mene. Ostatak tima je ostao u školi, a klaun je tako ostao ispred zgrade.

Žalosno je koliko je sustav robotizirao ljude i kako ih direktive tjeraju da rade stvari koje inače ne bi”, požalio se Pernar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.