Hasanbegović je licemjer, rekao mi je da prezire Plenkovića

Vijesti 26. ožu 201709:29 > 09:30
N1

Novinarka Sandra Bartolović s neovisnog portala Forum.tm te Marko Špoljar, novinar Tportala, gostovali su u Točki na tjedan Nataše Božić i komentirali događaje koji su obilježili prošli tjedan.

Hoće li Plenković podržati takav Hasanbegovićev stav i kakva će biti budućnost Hasanbegovića u stranci, pitala je Nataša Božić svoje goste.

“Hasanbegović je kukavica i licemjer, da se razumijemo. Licemjeran je zato što sjedi u stranci u kojoj prezire i Plenkovića i niže. Rekao mi je da ima svoju misiju i cilj, a HDZ mu je sredstvo za doći do toga cilja. Ja ne vidim što bi njemu bio cilj, osim što se jutros nismo umjesto s ‘Dobro jutro’, pozdravili sa ‘Za dom spremni’. On je mastermind kandidature Esih, umjesto da je bio frajer, što nije, i sam se izložio svemu. Što se tiče Plenkovićeve reakcije na to, mislim da bi mu bilo inteligentnije da ih ignorira, jer je to njima najveća kazna. Ovako samo pravi od njih žrtve, diže im cijenu, koje objektivno nema”, rekla je Bartolović, dodavši da i Esih i Hasanbegović u Sabor dolaze samo petkom glasati.

“Imali smo test njihove težine u parlamentu. Uz pretpostavku da Sabor relativno vjerno oslikava preferencije elektorata, kad se donosio proračun za ovu godinu, Esih i Hasanbegović su donijeli amandman za smanjenje novca civilnom društvu, koji je dobio 6 glasova, što je iznad tri posto. To je njihova objektivna težina. Osim toga, oko mogućega odljeva glasova Esih-Prgomet, HDZ-ovo biračko tijelo je specifično, odano i vjerno. Da na reflektor stavimo markicu HDZ-a, oni bi za to glasali, jer su vjerni stranci”, kazala je Bartolović.

Komentirajući stanje u HDZ-u, Bartolović je kazala da su HDZ-ovci lojalni vrhu stranke i piramidi koja se uspostavlja, tako da podjela između dva kandidata neće biti fatalna, smatra Bartolović.

“Jedan mali dio glasa za službenog kandidata, a najveći za neslužbenog. Dosad je uvijek bio isključivo Milan Bandić. I dalje je neslužbeni kandidat Andreja Plenkovića očito Bandić, jer zna da s Prgometom ne može Bandića pobijediti. Ja ne bih bio toliko oštar prema Zlatku Hasanbegoviću i da je on licemjeran i kukavica. On taktizira. Čeka svoj trenutak. On jako dobro poznaje tu stranku i upravo je njegov argument najjači. Karamarko dobiva preko 90 tisuća. Meni nije teško zamisliti da ako vlada krahira ili nešto se dogodi, netko potpuno suprotan Andreju Plenkoviću, Zlatko Hasanbegović može dobiti veliki broj glasova. Puno je opasnije za njega dokad će to trpjeti krug oko Plenkovića, da ga ne izbace iz stranke”, rekao je Špoljar.

“Ja ne mogu zamisliti da u HDZ-u ima toliko ekstremno desnog da bi Hasanbegović dobio 120 tisuća glasova članstva. Da je toliki korpus ekstremizma u HDZ-u, to mi baš nije vjerojatno”, rekla je Bartolović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.