'HNS je hodajući zombi, Anka će izgubiti na izborima'

Vijesti 29. svi 201709:24 > 09:27
N1 (ilustracija)

Predsjednik Narodne stranke - reformisti, Radimir Čačić gostovao je u Temi dana N1 televizije i komentirao, među ostalim, i političku krizu te drugi krug lokalnih izbora.

Koliko je moguće da nakon lokalnih izbora idemo na izbore ili slaganje većine, kakve su mogućnosti, informacije se mijenjaju od jutra tijekom dana?

Što je Hrelja rekao, to je lako pročitati. Ja sam jedini legitimni predstavnik interesa jedne velike skupine koja ih objektivno ne može štititi bez komunikacije s Vladom.

Njegova je pozicija da čeka da mu netko donese 76 potpisa pa da bude 77?

Da, ali to smo mogli biti i mi. Nismo mi HNS da dobivamo glasove na račun SDP-a pa radimo ispod žita s HDZ-om. Smatramo da na izbore ne treba ići, da je Marić dobar ministar, to nas je koštalo na izborima, i mene, mogao sam pobjediti u 1. krugu. Ponavljam – nisam ja tip da nešto petljam da se sruši Petrova jer smo kao protiv njega, a držimo štangu HDZ-u da preuzme Sabror. Nama je važan interes građana koji su nas izabrali.

Što je u psihološkoj osnovi ponavljanja HDZ-a o otvorenim vratima i odbijanju IDS-a, HNS-a?

IDS uvijek radi s Vladom. Neće dati glas za većinu, ali ispod žita … Ja to potpuno razumijem. HNS više ne postoji, on je hodajući zombi, nema ideje, snage i poruke. Andro je otpao zbog zakona, Anka neće s HDZ-om iako u suštini da je izašla kao nezavisni kandidat ne bi imala breme HNS-a s vrlo upitnom podrškom SDP-a, ona će izgubiti. Štromar će izgubiti, on bez SDP-a ne postoji, jedini koji postoji neupitno je Matija Posavec.