"Istanbulska konvencija i obrazovanje su u fokusu HNS-a"

Vijesti 17. sij 201813:15 > 13:25
N1

HNS će inzistirati da Istanbulska konvenija bude riješena na ovoj sjednici Sabora i da to bude priča iza nas, ustvrdila je HNS-ova saborska zatsupnica i potpredsjednica stranke Marija Puh u izjavi u Saboru istaknuvši da su Istanbulska konvencija i obrazovanje u HNS-ovu fokusu.

Stav HNS-a oko Istanbulske konvencije je jasan od samog početka, jučer smo imali sjednicu Kluba zastupnika i inzistirat ćemo da na ovoj sjednici koja je započela Istanbulska konvencija bude ratificirana, najavila je Puh.

Razgovarali smo s HDZ-om i razgovarat ćemo i dalje te inzistiramo na tome da to na ovoj sjednici bude riješeno i da to bude priča iza nas, mislim da se ona definitivno mora ratificirati i da svi moramo postići jedno suglasje jer nasilju bilo koje vrste ne može biti mjesta u našem društvu, poručila je HNS-ovka.

Što se tiče dojma da je HNS stalno u pozadini HDZ-a, Puh je istaknula da stalno razgovaraju i dogovaraju se i daju svoje prijedloge, iznalaze najbolja rješenja za građane.

Kao fokus rada HNS-a navela je Istanbulsku konvenciju i njezinu ratifikaciju, a potom obrazovanje – u cilju im je da na jesen ide pilot projekt kuruikularne reforme, u drugom čitanju slijedi Zakon o strukovnom obrazovanju, dolazi Zakon o odgoju i obrazovanju i Zakon o hrvatskom kvalifikacijskom okviru.