Mazzocco o Medvedovom pozivu: 'Igra li se u ringu šah?'

Vijesti 04. lip 201814:14 > 14:19
Izvor: N1

Novinar Indexa Vojislav Mazzocco u Studiju uživo N1 komentirao je prijavu za prijetnje koju je podnio protiv ministra branitelja Tome Medveda.

Rekao je da ga je ministar nazvao u nedjelju oko 15 sati zbog teksta koji je objavio o zapošljavanju ministrovog sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD zaštita.

“Nije mi bilo ni na kraj pameti da bi me netko mogao ometati u popodnevnom odmoru. Nije mi bilo drago kada sam vidio tko me zove, ali sam se javio. Jedno 15 minuta je trajala njegova paljba, koja je imala veće ili manje amplitude. Nakon razgovora ostao je gorak okus i nisam to mogao nikako drugačije shvatiti nego kao prijetnju”, rekao je Mazzocco i dodao da je odmah nakon konzultacije s odvjetnicom prijavio prijetnju na policiji.

“Prijava u policiji je primljena na prilično čudan način. Kad sam došao na portu policije u Bauerovoj ulici u Zagrebu i rekao koga želim prijaviti, policajka je otišla i vratila se nakon dvije minute i pitala je li to ministar koga prijavljujem. Pitao sam je zašto je to bitno, a ona je rekla da to mora pitati. I šef smjene je došao slušati moju prijavu. Policajka koja je uzela izjavu je rekla da će je danas proslijediti drugim kolegama, koji će me nazvati, ali me nisu nazvali”, rekao je Mazzocco.

Na pitanje da je ministar rekao da će biti “spreman ući u ring i da budi u njemu vojnički duh”, Mazzocco je kazao da mu je to rekao i dodao da mu je “spominjao i rat i da će ući u rat i sukob bez žena i djece”.

“To mi malo zvuči mafijaški jer mafijaši se obračunavaju, ali ne diraju ženu i djecu”, kazao je Mazzoco. “Igra li se u ringu šah ili Čovječe, ne ljuti se? Što se događa u ringu. Tamo se događaju fizički obračuni, ja ne znam za drugi ring”, kazao je Mazzocco.

Na pitanje je li u strahu od produbljivanja ovog incidenta: “Vjerujem da je javnost najbolja zaštita. Zato sam i prijavio policiji i objavio tekst. Strah uvijek postoji kada vas netko napada s pozicije moći, ali mislim da je javnost najbolja zaštita”, kazao je Mazzocco.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.