Ministarstvo: Medved nije htio prijetiti novinaru, žao mu je

Vijesti 03. lip 201822:37 > 22:39
N1

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved priopćio je u nedjelju da ni na koji način nije želio prijetiti novinaru Index.hr Vojislavu Mazzoccu, te je odbacujući takve interpretacije naveo da mu je žao što je njegov razgovor s novinarom tako doživljen.

Index je objavio da je Medved u nedjelju oko 14,45 sati nazvao novinara i prijetio mu niti 24 sata od objave Mazzoccove priče „o uhljebljivanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja”.

 Ministarstvo branitelja priopćilo je u nedjelju navečer da ministar hrvatskih branitelja u svojoj reakciji na članak objavljen na portalu Index.hr ni na koji način nije želio prijetiti novinaru Mazzoccu i s punom odgovornošću odbacuje takve interpretacije.

„Žao mu je da je razgovor tako doživljen i prenesen jer mu je jedina namjera bila reći da je u svakom trenutku spreman raspravljati o svojem radu za hrvatske branitelje i radu samog Ministarstva hrvatskih branitelja”, stoji u priopćenju.

Ministar smatra neprimjerenim da se članove njegove obitelji proziva na temelju insinuacija koje je dan ranije odbacio jer i oni imaju pravo na rad u Hrvatskoj kao i svi građani u skladu sa zakonima.

„Slobodno novinarstvo jedna je od vrijednosti za koju su se hrvatski branitelji borili u Domovinskom ratu i ministar Medved bi bio zadnji koji bi ugrožavao i žao mu je što je njegov razgovor s novinarom portala Index.hr tako doživljen”, priopćilo je Ministarstvo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.