Pretučeni novinar za N1: Rekao je da ću završiti kao Pukanić

Vijesti 25. lip 201817:09 > 17:17
Izvor: Facebook

Pretučeni novinar Hrvoje Bajlo za N1 je govorio o okolnostima napada u kojem su mu nanesene teške tjelesne ozljede.

Hrvoje Bajlo kaže da ga je napao bivši nogometaš NK Zadar, današnji poduzetnik, Jakov Surać. 

“On mi je prepriječio put i pitao me: ‘što ti na četničkom Indexu i Nacionalu pišeš o Kalmeti, Livakoviću, HDZ-u i mojim prijateljima? Ovo ti je samo upozorenje. Drugi put ću ti iščupat glavu, bit ćeš krvav, neće te Bog prepoznati. Završit ćeš kao Pukanić.’ Nakon toga me pogodio šakom u glavu, pao sam na pod, čini mi se da sam na sekundu izgubio svijest, dva ili tri puta me nogom pogodio u glavu. Imam slomljenu desnu ruku. Stalno je spominjao Livakovića i Kalmetu koji su zajedno optuženi u aferi Remorker. Znam da su on i Livaković u poslovnim odnosima, a ja sam dan ranije na svom portalu Zadar News objavio odluku suda o blokadi imovine tog Zdravka Livakovića”, rekao je Bajlo za N1.

Božidar Kalmeta komentirao je incident za N1: “Prije svega, žao mi je zbog svega što se dogodilo Hrvoju Bajlu, a uz to je poznato da sam ja protiv bilo koje vrste nasilja. Žalosti me činjenica što se mene uopće pokušava uvući na bilo koji način u nešto s čime nemam nikakve veze i jednostavno ne vjerujem da je to bilo tko mogao reći jer to jednostavno ne može biti istina. Cijelu svoju političku karijeru sam bio, a i danas sam, otvoren prema medijima i ponosan sam da sam uvijek zadržao korektan i profesionalan odnos sa svim novinarima pa tako i sa Hrvojem Bajlom”. 

Zbog napada na Bajlu reagiralo je i Hrvatsko novinarsko društvo. 

“Od najviših predstavnika političke vlasti u državi tražimo jasnu i nedvosmislenu osudu sve učestalijih prijetnji i nasrtaja na novinare. Šutnjom ili relativiziranjem tih napada poput onih kojima smo svjedočili u slučaju nedavnih prijetnji ministra branitelja Tome Medveda novinaru Indexa Vojislavu Mazzoccu najviše državne institucije otvoreno se svrstavaju na stranu napadača na temeljna novinarska prava i slobodu govora te potiču atmosferu straha i nasilja u društvu”, stoji na kraju priopćenja HND-a koje je potpisao njegov potpredsjednik Denis Romac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.