Mladić (20) jurio brzinom od 150 km/h, a ograničenje je 60

Ilustracija

Alejom Bolonje jurio je brzinom od 150 kilometara na sat, iako je ograničenje 60. 20-godišnji vozač Mercedesa izgubio je kontrolu nad vozilom i prešao u suprotni trak. Na mjestu su preminule dvije ženske osobe. Prolaznici su u šoku.

“Vidio sam na mobitelu da ima mrtvih i puno povrijeđenih. Teško mi je… Ne znam što da kažem, to više nije normalno što se događa”, kaže prolaznik Željko Sučec.

“Mene i moje doma je dosta pogodilo, te sirene, bilo je dosta Hitne, vatrogasaca… Nismo znali šta se događa, tek sada kada sam došao”, kaže Karlo Tešija.

Vozač Mercedesa frontalno se sudario s Opel Astrom zagrebačkih registracija kojom je upravljao 57-godišnjak.

“U daljnjem kretanju, 20-godišnjak je naletio na Renault Clio krapinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak, a potom na Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 43-godišnjakinja”, priopćili su iz zagrebačke policije.

Promet je na tom dijelu Zagreba bio zaustavljen više od sedam sati. Prometna nesreća dogodila se oko 21:15, a dva vozila Hitne pomoći stigla su četiri minute nakon zaprimanja dojave. Za 23-godišnjanikinju iz Mercedesa te suvozačicu iz Opel Astre nije bilo spasa, a vozači su prevezeni na liječenje.

Još jedna suvozačica lakše je ozlijeđena. Sveukupno su u nesreći sudjelovala četiri vozila, a poznati su detalji o vozaču koji ju je skrivio.

Dvadesetogodišnjak je bivši savjetnik Uprave Enter radija, a prošle godine je bio na primanju kod predsjednice Grabar Kitarović kao član Koordinacije komercijalnih radijskih postoja

Na području Policijske uprave zagrebačke u posljednja 24 sata dogodilo se 28 prometnih nesreća. U jednoj su dvije osobe smrtno stradale, u sedam su dvije osobe teško ozlijeđene, a šest lakše.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.