Božinović o aferi SMS: Institucije rade neovisno o politici

Vijesti 27. ruj 201814:00 > 14:13
N1

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je, upitan za curenje podataka iz tajnih izvida, rekao kako je taj slučaj u nadležnosti Uskoka te da se o njemu vodi istraga pa on nema što reći, ali da se mora istražiti kako je do toga došlo.

Govoreći o curenju podataka u aferi SMS, Božinović je rekao kako ne može ništa komentirati jer je taj slučaj u nadležnosti USKOK-a i o tome se vodi istraga. 

“U svakom slučaju nije dobro da informacije cure, moraju se naći razlozi i istražiti kako je do toga došlo. Siguran sam da nadležne instuticije na tome rade, o tome se u proširenom dijelu istrage provode izvidi”, kaže ministar. 

Na pitanje je li u pitanju obračun Andreja Plenkovića i Milijana Brkića, ministar kaže da “institucije rade svoj posao neovisno o politici”. Siguran je i da će učiniti sve da se istraži taj slučaj. 

Vjeruje li Brkiću? “To su spekulacije. Ukoliko postoji neka sumnja na djelo, to djelo je mogao učiniti pojedinac. Ne treba raditi spekulacije.” 

VEZANA VIJEST

“Ja nisam taj koji može, osobito u ovoj situaciji, oslanjati se na spekulacije. Vjerujem da će USKOK istragom pokazati sve što treba kako bi se rasvijetilie činjenice. Ja nisam tu da spekuliram po bilo kojem osnovu”, kaže.

Nestala sirijska djevojčica

Kratko je komentirao i slučaj Sirijca koji tvrdi da ga je hrvatska policija razdvojila od kćeri. 

“Znam da je ta informacija izašla u javni prostor. To je informacija koju policija ima već nekoliko dana. Imamo i više informacija, ali nemamo luksuz izlaziti sa svojom informacijom. Sve što je u javnom prostoru ne podudara se s onim do čega je došla policija. Radi se pretraga terena, razgovara se s roditeljem koji je pokrenuo ovu aktivnost i u medijskom i u policijskom prostorum uspostavlja se suradnja s policijama koje su na balkanskoj ruti i na temelju svega toga ne može se potvrditi ono što je izašlo kao prva informacija”, kaže Božinović. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.