Supetarski junaci riskirali živote kako bi spasili putnicu

Vijesti 05. ožu 201515:51 > 15:52
Cropix/Jure Mišković

O Supetraninu Anti Dobroniću u domaćim se medijima već nekoliko puta pisalo i ne bismo pretjerali kada bismo, pričajući o ovom skromnom 36-godišnjaku, konstatirali da se radi o pravom junaku.

Naime, vlasnik desetmetarskog glisera dosad je, surađujući s bračkom Hitnom pomoći, pomogao mnogima, ali kad zapuše bura s orkanski udarima kao što je to danas bio slučaj na Braču, Ante svoj život bez previše razmišljanja stavlja na kocku kako bi pomogao drugima.

Danas je život spašen, zahvaljujući hrabrosti Dobronića i podjednako hrabre ekipe koja je s njim krenula na put, putnici koja je doživjela srčani udar.

“Dežuram od 0 do 24, a zadužen sam za Brač i Šoltu. Dakle, gospođa je doživjela infarkt, trajekt ne vozi, helikopter zbog vjetra nije mogao uzletjeti tako da je jedino rješenje bio gliser. Prijatelj Nikola Klinčić i ja uputili smo se prema Braču iz Supetra, a s nama je još bila i liječnica Divna Leskur i medicinski tehničar Darko Bakić”, govori Dobronić za Index i nastavlja: “Putovanje je po ovakvom vremenu trajalo otprilike 35 minuta, a valovi su na mjestima bili visoki i do šest metara”.

Cropix/Ante Čizmić
Cropix/Ante Čizmić
Cropix/Ante Čizmić
Cropix/Ante Čizmić
Cropix/Ante Čizmić

“Na svu sreću, gospođu smo prevezli na vrijeme i sve je dobro završilo”, priča Dobronić i potvrđuje da je današnji izlazak bio izuzetno opasan budući da čak ni stari Bračani ne pamte ovakvo nevrijeme.

I dok bi ga mnogi nazvali junakom, Dobronić ne voli izlaziti u mediji s “junačkim pričama” jer tvrdi da je to njegov posao. U posljednjih pet godina ima i po nekoliko ovakvih intervencija godišnje (prije tri godine pisalo se o njegovom spašavanju trudnice koju je također prevozio u ovako teškim vremenskim uvjetima) te dodaje da bi vrlo rado volio da u takvim situacijama postoji netko drugi tko bi taj posao odradio umjesto njega.

Kakvo nas vrijeme očekuje ostatak dana, ako i u narednim danima pogledajte u prognozi meteorologinje N1 Dunje Mazzocco Drvar.