Prve reakcije o 'političkoj preletačici' Milanki Opačić

Vijesti 31. lis 201810:24 > 10:54
Sanjin Strukic/PIXSELL (ilustracija)

Nakon što je bivša SDP-ovka Milanka Opačić danas i službeno potvrdila da ulazi u Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika, uslijedile su prve reakcije.

‘Umjesto da osudi njegove mizogine, seksističke i primitivne izjave, gospođa zastupnica postaje mu sljedbenica. I pravo je; da ogorčena kritičarka HDZ-a i SDP-ova perjanica i uzdanica, postane dio Bandićeve vladajuće većine’, napisala je na Twitteru bivša premijerka Jadranka Kosor.

‘Odnos snaga u Saboru više ni na koji način ne odražava volju birača na posljednjim parlamentarnim izborima. Današnja politička preletačica to na najzorniji način dokazuje. Sabor bez ugleda i snage’, dodala je Kosor.

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, kratko seu Saboru osvrnuo na odlazak Opačić u Klub Milana Bandića.

”Milan Bandić je čovjek koji na sumnjiv način skuplja većinu i čini glavni stup vlade Andreja Plenkovića”, rekao je.

Podsjetimo, ranije danas SDP-ova Milanka Opačić potvrdila da prelazi u Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika, ali kaže da je nezavisna zastupnica koja ima svoje mišljenje, te tvrdi da će glasati od projekta do projekta.

“Ulazim samo u klub, i dalje ostajem nezavisna zatupnica i svoje djelovanje nastavljam na socijaldemokratskim postuplatima koje sam i dosad zastupala”, govori Opačić.

Što se tiče podržavanja vladajućih, kaže kako “Vlada ima većinu i nema razloga tražiti moj glas”.

Tvrdi da će nastaviti glasati po vlastitoj savjesti. Isto je odgovorila i na pitanja o brojnim aferama koje se vežu za zagrebačkog gradonačelnika.

“Računajte me u nezavisne zastupnike koji imaju svoje mišljenje. Mogu biti nezavisna zastupnica koja će glasati od projekta do projekta. Da, mogu”, kaže Opačić.