Ivan Klešić ponovno predložen za glavnog državnog revizora

Vijesti 19. stu 201813:24 > 13:26
Patrik Macek/PIXSELL

Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove u ponedjeljak je, bez rasprave, uz prethodnu potporu Odbora za financije, Saboru predložio aktualnog glavnog državnog revizora Ivana Klešića za još jedan osmogodišnji mandat.

Klešić je predložen većinom glasova članova Odbora, uz suzdržani glas nezavisnog Marija Habeka. Na sjednici se nije pojavio nijedan opozicijski zastupnik.

Klešić je jedini kandidat za novog glavnog državnog revizora, a njegovo imenovanje predložili su zastupnički Klubovi HDZ-a, Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika te HDS-a, HSLS-a i HDSSB-a. Oporbeni klubovi nisu dali svoj prijedlog.

Osmogodišnji mandat Klešiću istječe 10. prosinca 2018. godine.

Za novog potpredsjednika Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu umjesto dosadašnjeg SDSS-ova Borisa Miloševića Odbor je predložio zastupnika romske manjine Veljka Kajtazija.

Odbor je najavio i da će rapisati javne pozive za popunjavanje mjesta u Odboru za zdravstvo razriješenog člana iz redova Hrvatske liječničke komore te za predstavnika sindikata u Nacionalnom vijeću za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.