Branimir Bunjac ostao bez mandata, vraća se na staro radno mjesto

Vijesti 12. lip 201912:31 > 12:36
N1

"Vraćam se na staro radno mjesto, isto na kojem sam bio prije dolaska u Sabor", rekao je Branimir Bunjac u srijedu, nakon sjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Povjerenstvo je jednoglasno odlučilo da od 18. lipnja prestaje mirovanje zastupničkog mandata Vladimire Palfi i od tog dana dužnost u Saboru više neće obnašati Branimir Bunjac koji je umjesto nje sjedio u Saboru.

Bunjac, dakle, odlazi iz Sabora, ali ostaje u politici. Ponovio je kako ide u osnivanje nove stranke s Ivanom Pernarom, kako bi djelovao u korist poniženih, obespravljenih…

“Očekujem da će ta stranka u roku nekoliko mjeseci biti toliko stabilna da se može uključiti u predsjedničke izbore”, kaže Bunjac.

On do 18.06. obnaša zastupničku dužnost, nakon čega se vraća u školu.

“Vratit ću se na stari posao, imam ugovor o povratku na radno mjesto, javit ću se svom poslodavcu i to je to. Da mi je bilo stalo do fotelje mogao sam lako ostati u Živom Zidu, mogao ostati pod terorm kojem sam bio izložen i još nekoliko mjeseci primati saborsku plaću, ali radije se vraćam učiteljskoj plaći nego da sudjelujem u lošoj politici”, rekao je Bunjac.

Kaže kako je šansa da će s Ivanom Pernarom osnovati stranku 99%.

“To traže naši birači. Oni traže da osnujemo novu stranku i nastavimo antisistemsku politiku u korist opljačkanih i obespravljenih građana.
Krenut ćemo od početka, nema repova, nema kamenčića u cipeli. Od nula kuna, od nula ljudi, ali vjerujem da će ta stranka biti i za samo par mjeseci dovoljno stabilna za predsjedničke izbore”, rekao je Bunjac.

Kao i sve druge mlade stranke i njihova će se, kaže on, financirati članarinama i dobrovoljnim prilozima.

Kada je u pitanju lista kandidata za predsjedničke izbore, koji bi bili iz nove stranke, Bunjac kaže da je krug kandidata uzak, ali da će biti odlučeno kada se stranka oformi. Ništa o Živom Zidu nije želio komentirati.

“Vladimirom Palfi ne bih se više bavio, kao ni Živim Zidom. Hvala im na suradnji i nadam se da će i Sinčić u EU parlamentu i ona u Saboru časno obavljati svoju dužnost. Želim svakom saborskom zastupniku da radi u interesu hrvatskog naroda a ne svoje stranke”, zaključio je Bunjac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram