Eksplodirao automobil u tunelu Sveti Rok, kolona duga sedam kilometara

Vijesti 20. lip 201913:17 > 15:07
Dalmatinski portal

Zbog požara u tunelu Sveti Rok na autocesti A1 u smjeru Splita, privremeno je, od oko 13 sati, bio obustavljen promet kroz tunel u oba smjera. Od 14.10 sati otvorene su obje tunelske cijevi tunela Sveti Rok. Kolona u smjeru Dubrovnika je oko 7 km.

U tunelu se zapalio osobni automobil, a u nesreći, srećom, nitko nije ozlijeđen. Vatrogasci su ugasili vatru, a tunel je bio zatvoren dok se ne razvjetri dim.

Prema riječima vatrogasnog zapovjednika HAC-a Mile Ročaka, u 12.54 vatrogasni je operater zamijetio na ekranu da je u tunelu Sveti Rok na ugibalištu stao auto iz kojeg se dimi, i to na udaljenosti od 2000 metara na izlasku iz tunela.

U intervenciju su odmah krenula tri vatrogasca sa sjevernog portala i dva s južnog portala, i za dvije i pol minute bili na mjestu intervencije, gdje je auto već bio u plamenu. Uslijedila je evakuacija ljudi iz mnogobrojnih vozila, a ne i evakuacija vozila.

Kako je pojasnio Ročak, operateri su s desne u lijevu cijev puštali ljude kroz pješački prolaz, zbog čega je promet obustavljen u obje cijevi tunela, te je promet morao biti obustavljen u oba smjera.

Srećom sve je prošlo bez težih posljedica. No treba reći kako bi, da nije bilo ovako brze intervencije, ovaj slučaj mogao ozbiljnije eskalirati do težih razmjera, jer je zbog produženog vikenda i pojačanog prometa u to vrijeme u tunelu bilo puno ljudi, dodao je.

Zbog pojačanog prometa kolone su:

– na autocesti A1 između čvora LUČKO i čvora KARLOVAC u smjeru Rijeke.

– vozi se u koloni u pokretu sa povremenim zastojima na autocesti A1 između čvora KARLOVAC i čvora BOSILJEVO II.

– povećana gustoća prometa na autocesti A1 između čvora KARLOVAC i čvora BOSILJEVO II u smjeru Rijeke.

– kolona vozila na autocesti A6 na 18. km na čvora VRBOVSKO zbog dolaska u zonu radova gdje se kolnik vodi dvosmjerno na kolniku u smjeru Zagreba. Kolona vozila proteže se oko 500 m.

Pojačan je promet i na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.