HNS: Svi MOST-ovi uspjesi i reforme izgledaju poput praznog papira

Vijesti 15. stu 201912:31 > 12:35
N1

HNS je reagirao na današnje izjave Mostovih zastupnika kako Blaženka Divjak treba dati ostavku na mjesto ministrice znanosti i obrazovanja jer je izgubila, kako kažu, potporu učitelja i profesora.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti.

“MOST i reforme dijametralno su suprotni pojmovi i kada takva pogubljena organizacija proziva najuspješniju ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak, onda znamo da smo na pravom putu i da radimo dobar posao.

“Svi MOST-ovi uspjesi i reforme izgledaju poput praznog papira. Njihov napad na ministricu Blaženku Divjak najtužniji je oblik populizma i HNS neće dopustiti takve neutemeljene napade. Pozivamo ih da pročitaju dokument Dvije godine promjena, koji je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, koji jasno objašnjava koliko je toga učinjeno u kurikularnoj reformi, reformi strukovnog obrazovanja, poticanja izvrsnosti u znanosti…”, rekao je Milorad Batinić, predsjednik Kluba zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru.

Prvi razlog za to je da kao politička organizacija raspolažu punim informacijama i ne obmanjuju javnost, a drugi da možda – iako čisto sumnjamo da to mogu – nešto nauče o tome kako se provode reforme, koje su svojedobno tako strastveno zazivali i potom u njihovom provođenju kroz dva očajna pokušaja vladanja dosta spektakularno propali,” navodi se u priopćenju stranke.

VEZANE VIJESTI

Podsjećamo kako je Klub zastupnika Mosta u petak poručio da ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak treba dati ostavku jer više nema potporu učitelja i profesora, što je jasno nakon propalih pregovora sa sindikatima u obrazovanju.

Marko Sladoljev ustvrdio je da Divjak više ne uživa povjerenje učitelja i profesora, podsjetivši da se u vrijeme početka štrajka ponašala kao sindikalni predstavnik, ali kada je došlo “stani-pani” i trebalo izabrati političku funkciju ili interese profesora, odlučila se za interese svoje političke stranke.

Riječ je, kaže Sladoljev, o stranci koja je na vlast došla trgovačkom većinom i koja nema samo dva ministarstva nego i “mnoge uhljebe u državnim poduzećima”, što je također njihov interes.

#related-news_0

Neprimjerenom je ocijenio najavu iz Vlade da od danas dani u štrajku neće biti plaćeni jer, primjerice, kada saborski zastupnik ne dođe na posao kažnjava ga se sa 150 kuna, dok će profesori biti kažnjeni s 350 kuna.

“U Hrvatskom saboru postoje zastupnici koje nismo vidjeli i ne znamo kako izgledaju, to su ‘žetončići’ koji ne dolaze na svoj posao nego se pojavljuju samo petkom na glasovanju”, kazao je Sladoljev.

Nikola Grmoja ustvrdio je kako su HNS-ovci izabrali ostati u vlasti neovisno o tome što je odaziv na štrajk gotovo stopostotan u svim školama. No, Most neće u Saboru prikupljati potpise za opoziv ministrice jer to nema smisla budući da je na vlasti trgovačka većina koja se drži skupa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram