Hajduković: S HDZ-om nikada i ni pod kojim uvjetima nema velike koalicije

Vijesti 10. sij 202014:39 > 14:41
Izvor: (ilustracija)

Saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković poručio je u petak kako "nikada i ni pod kojim uvjetima nikakve velike koalicije neće biti", odlučno time odbacujući mogućnost velike koalicije njegove stranke i HDZ-a na koju su upozorili Demokrati, stranka bivšeg SDP-ovca Miranda Mrsića.

“Ne znam na koji način i tko sve to mora reći, od predsjednika stranke, mene osobno, glavnog tajnika, da sa HDZ-om, koji je opterećen korupcijom, aferama, nema nikada i ni pod kojim uvjetima nikakve velike koalicije”, izjavio je Hajduković novinarima u Saboru.
Na opasku da Demokrati moraju na nečemu temeljiti svoja razmišljanja, uzvratio je kako “stvarno ne zna na čemu ih temelje” te za pojedinosti uputio na tu stranku.

VEZANE VIJESTI

 “Svi relevantni ljudi u stranci, odnosno njenom vodstvu, decidirano su rekli da nema nikada i ni pod kojim uvjetima koalicije sa HDZ-om”, opetovao je SDP-ovac.

Upitan gdje SDP vidi koalicijski potencijal odgovorio je kako su “to su svi koji se bore protiv korupcije, koji prihvaćaju osnovne ustavne i vrijednosti za koje se SDP zauzima”.

Hajduković kaže i da se “poslala vrlo loša poruka” fotografijom na kojoj su u istoj loži u zagrebačkom HNK-u gradonačelnik Zagreba i USKOK-ov optuženik Milan Bandić i glavni državni odvjetnik Dražen Jelinić.  “Mislim da se poslala vrlo loša poruka i baš zbog takvih poruka nije čudno da građani gube povjerenje u institucije”, rekao je SDP-ov zastupnik.

Hajduković nije htio komentirati špekulacije po kojima bi se SDP-ovu europarlamentarku Biljanu Borzan ‘guralo’ na čelno mjesto u stranci, umjesto Davora Bernardića.  “Ne bih to komentirao, ne znam što da kažem”, izjavio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.