Jeleniću žao što se nije raspitao za raspored sjedenja, Bandiću bilo ugodno

Vijesti 10. sij 202014:33 > 14:37
N1

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s tri sudska procesa na leđima sinoć je u svečanoj loži Hrvatskog narodnog kazališta sjedio pokraj glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića. Jelenić žali što se nije raspitao o rasporedu sjedenja, a Bandić je otkrio da mu je bilo ugodno.

Dražen Jelenić, doznaje Dnevnik Nove TV od ljudi bliskih državnom odvjetniku, nije mogao promijeniti mjesto sjedenja jer su sva druga bila zauzeta. No, kako je i sam priznao, pogreška je što se nije unaprijed raspitao o rasporedu sjedenja. Do sada se Jeleniću nikada nije dogodila takva situacija, pa je vjerovao da će protokol voditi računa o aktualnoj situaciji. 

VEZANE VIJESTI

 ”Ja vam mogu reći da sam se ugodno osjećao, program je bio fenomenalan, sjedio sam u loži broj sedam, tamo gdje je protokol Vlade smjestio državne dužnosnike i sudomaćina, gradonačelnika Zagreba”, komentirao je Milan Bandić to kako se sudbina poigrala da na svečanosti u HNK-u sjedi u blizini onoga koji ga istražuje.

Kaže Bandić da misli da je s njim sjedio i Dražen Jelenić, ali da tome nema što oduzeti ni dodati. ”Protokol Vlade smjestio je gradonačelnika tamo gdje treba, a gradonačelnik ide tamo gdje je pozvan i gdje ga smjeste”, objasnio je. ”Čelo je tamo gdje ja sjedim”, pozvao se na Churchillovu izjavu.

Na pitanje je li mu bilo neugodno odgovorio je da mu ništa nije neugodno i da pravda na kraju uvijek pobijedi. ”Ovo nije ’45. i ’46., ne možete vješati čovjeka, presumpcija nevinosti vrijedi i za zagrebačkog gradonačelnika”, rekao je.

U HNK-u je održan svečani koncert u čast hrvatskog preuzimanja predsjedanja Vijećem Europske unije, na kojem su uz uzvanike iz Europske komisije bili i brojni hrvatski politički uglednici.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.