Hrvatska glazbena unija i Croatia Records stali u obranu Josipe Lisac zbog himne

Vijesti 20. velj 202017:39 > 17:53
Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska glazbena unija i Croatia Records priopćenjem su se oglasili oko lavine reakcija koju je izazvala glazbena diva Josipa Lisac zbog izvedbe himne na inauguraciji Zorana Milanovića.

“Ovim putem se obraćamo svim medijima i sudionicima rasprave na društvenim mrežama, koji već dva dana neumorno raspravljaju o himni i izvedbi proslavljene glazbene dive, gospođe Josipe Lisac.

VEZANE VIJESTI

 Nažalost, ovdje se radi o potpunom nepoštivanju umjetničke slobode i kreacije glazbenice čiji stil obožavaju sve generacije i vide ju kao jednu od najvećih legendi domaće glazbene scene.

Svakom dobronamjernom čovjeku je jasno da se ne radi o nikakvom vrijeđanju himne. Stil i način interpretacije gospođe Josipe Lisac je opće poznat i ova je situacija još jedan dokaz da živimo u društvu u kojem su ozbiljno poljuljane osnovne Ijudske i kulturne vrijednosti, kao i način komunikacije.

Na molbu gospođe Josipe Lisac, željeli bismo Vas obavijestiti da ona više neće komentirati reakcije na izvedbu himne Republike Hrvatske prilikom prisege Predsjednika Zorana Milanovića.

Isto tako neće komentirati niti prijedloge za kaznenu prijavu niti bilo kakve slične buduće reakcije pojedinaca, udruga ili institucija, neovisno o kojem mediju se radi.

Protekli dani bili su izrazito zahtjevni, stoga Vas molimo da imajući u vidu njezinu uvijek dobru suradnju sa svim medijima, poštujete njezinu privatnost. Zahvaljuje na podršci i tome što su mediji kroz silne osvrte svima prenijeli vjernu sliku sadašnjeg stanja u našem društvu.

Josipa Lisac, nedavno je napunila sedamdeset godina života, a u 53 diskografske godine snimila je iznimna glazbena djela kojima i danas izaziva divIjenje na svojim brojnim koncertima.

Isto tako jedna je od najnagrađivanijih glazbenica koja je za svoja dostignuća sa suradnicima osvojila čak 22 Porina, a ove godine na svečanoj dodijeli u Rijeci, 27. ožujka, Upravni odbor Porina dodijelit će joj i Porin za životno djelo.

Josipa Lisac unikatna je pojava hrvatske glazbene scene, glazbenica vrijedna poštovanja i divljenja”, stoji u priopćenju koje potpisuju Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa i Nikša Bratoš, predsjednik Hrvatske glazbene unije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.