Saša Srića: "Stožer se s vremenom počeo pretvarati u jednu farsu"

Vijesti 12. svi 202008:53 > 08:55
Izvor: N1

Pulmolog i koordinator SDP-ovog savjeta za zdravstvo Saša Srića bio je gost Novog dana.

“Slušajući ljude iz Stožera kao da sam prije dva mjeseca slušao druge ljude”, komentirao je koordinator SDP-ovog savjeta za zdravstvo Saša Srića komentare Stožera kako osobe u izolaciji mogu ići glasati ako stave masku i ponesu svoju kemijsku.

VEZANE VIJESTI

Dodaje kako je SDP u početku davao podršku Stožeru, ali sada se situacija mijenja. “Stožer se s vremenom počeo pretvarati u jednu farsu i pokazao kao stožer koji prezentira HDZ-ovu politiku. Pokazali su da prije svega ne gledaju epidemiološku situaciju, nego parlamentarne izbore”, smatra Srića.

Što se tiče nekakvog drugačije stožera, Srića smatra da bi on trebao uključiti i čovjeka iz hitne medicine, infektologa, epidemiologa i liječnika obiteljske medicine koji će zajedničkim naporima raditi na borbi s koronavirusom.

Također podržava ostavku ravnatelja KBC-a SplitJulija Meštrovića, smatra to moralnim činom. Greške se događaju, kaže Srića, ali one postaju sve učestalije.

Drugi val je izvjestan, kaže te dodaje: “Kako sam prije govorio da su se prerano zatvorili ugostiteljski objekti, sada govorim da su se prerano otvorili, kao i škole”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.