VIDEO Živozidaši oblijepili središnjicu HDZ-a porukama 'Dosta pljačke'

Vijesti 24. lip 202013:18 > 13:19
N1

Koalicija Dosta pljačke poručila je u srijedu ispred središnjice HDZ-a da je predsjednik te stranke i premijer Andrej Plenković licemjeran jer za njega ne važi pravilo o dvotjednoj samoizolaciji, dodavši da je politika restrikcija doživjela svoj poraz.

“Danas smo ovdje kako bismo osudili licemjerje HDZ-a, predvođeno Andrejem Plenkovićem, ovdje smo da bismo posvjedočili propasti njihove politike oko korone. To je bila politika apsolutnih restrikcija, koja je doživjela poraz zadnjih tjedana, pogotovo s turnirom u Zadru”, rekao je novinarima predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Upozorio je da je Vlada svojim restrikcijama uništila kulturu, ugostitelje, gospodarstvo, a da bi se na kraju ispostavilo da je sve prevara.

“Andrej Plenković i njegova vrhuška i dalje nastavljaju kontinuitetom HDZ-a kao zločinačke organizacije, i preporučujem im dugotrajnu izolaciju u Remetincu”, kazao je Sinčić.

Predsjednik Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović istaknuo je da pandemija na dva načina djeluje, na jedan način za vladajuće, a na drugi za oporbu.

“A o tome kako će djelovati na oporbu i sve druge odlučuje Andrej Plenković i vladajuća trgovačka koalicija”, ustvrdio je Lovrinović.

Objasnio je poteze Vlade kao dodatno zastrašivanje građana, jer vide da im pada podrška.

“Ionako ih u prosjeku na izbore izlazi 55 posto, sada žele još smanjiti postotak izlaska građana na izbore, da u tako smanjenom broju računaju da će bolje proći. Nećete sigurno bolje proći, građani su vidjeli ovu prevaru i ove manipulacije koronavirusom. Mi smo ozbiljni ljudi, znamo što su virusi”, naglasio je Lovrinović.

Kazao je kako protiv HDZ-a nema druge obrane nego 5. srpnja izaći na izbore i potisnuti ih s političke scene.

“Prekinite koristiti korona situaciju, koronavirus za svoje jeftine političke poene, i za predizborne svrhe, davno ste trebali ukinuti stožer koji se pretvorio u politički stožer”, poručio je Lovrinović.

Predsjednik Stranke Ivana Pernara (SIP) Ivan Pernar također je naglasio licemjerje premijera Plenkovića i članova Nacionalnog stožera.

“Po svemu što vidimo danas čini se da ne vrijede ista pravila za sve, ili je Andrej Plenković sam svjestan da je ova panmdemija zapravo isforsirana, da ona nije toliko opasna kao što se medijski prikazuje, i da smo zapravo žrtve masovne obmane i laži. Moguće je i oboje”, ustvrdio je Pernar.

Prozvao je određene medije, koji su njega svojevremeno nazivali ubojicom starijih ljudi, da danas “jedu iz ruke Andreja Plenkovića”, a koji se ponaša “krajnje nonšalantno”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.