Napadač na splitski HZZO pritvoren

Vijesti 09. lip 201512:48 > 12:50
N1

Splitska je policija protiv muškarca (40) koji je u ponedjeljak u podružnicu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) na Obali kneza Branimira ubacio molotovljeve koktele i tako zapalio 100 četvornih metara poslovnih prostora, podnijela kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasne radnje.

Prijavljenog se sumnjiči da je u ponedjeljak u 12.15 sati ušao u HZZO i sa sobom donio ‘gajbu’ s ukupno 11 molotovljevih koktela. S četiri molotovljeva koktela ušao je u kancelarijski prostor i počeo ih bacati. Kada je požar izazvao pucanje stakala 40-godišnjak je ostavio sedam preostalih molotovljevih koktela i automobilom pobjegao s mjesta zločina. No, nedugo zatim policija ga je uhitila u blizini Hajdukova stadiona u Poljudu i privela na kriminalističko istraživanje.

Na mjestu događaja je obavljen očevid, a još se uvijek ne zna kolika je materijalna šteta, no biti će velika jer je izgorjela kompletna dokumentacija, računala, ali i osobne stvari zaposlenika koji su, boreći se za svoj život, iskakali kroz prozore kancelarija.

Mediji su objavili da je 40-godišnjak već poznat policiji i djelatnicima HZZO- a jer je u svibnju imao verbalni ispad na istom mjestu zbog čega mu je prekršajni sud izrekao zabranu približavanja tom uredu.

Neslužbeno se doznaje da 40-godišnjak živi isključivo od skupljanja boca te da je policiji kazao da je ogorčen na sustav. Nema posao ni obitelj, a za svakodnevni život ima tek koliko zaradi prikupljanjem boca.

Pritvor za njega je zatražen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.