Maras: Pregovori propali, iz platforme Možemo! ne žele zajedno na izbore

Vijesti 24. pro 202007:06 > 07:08
Podijeli:
Izvor: N1

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras objavio je u srijedu da su propali pregovori između lijevo-liberalne zagrebačke opozicije jer platforma Možemo! ne želi zajednički izlazak na lokalne izbore u Zagrebu.

“Večeras su završeni razgovori zagrebačke oporbe. Nažalost, platforma Možemo! ne želi sudjelovati u zajedničkom nastupu ujedinjene lijevo/liberalne opcije na lokalnim izborima u Zagrebu sljedeće godine”, objavio je Maras na Facebooku.

VEZANE VIJESTI

 Maras smatra da je time propuštena velika prilika da se zajednički stvori promjena u Zagrebu, ali da unatoč tome SDP nastavlja pregovore s drugim lijevo-liberalnim partnerima “kako bi sljedeće godine oslobodili Zagreb od korumpirane vlasti Bandića i HDZ-a”.

Prema neslužbenim informacijama, SDP bi, unatoč Marasovoj najavi o nastavku pregovora s oporbenim strankama, na izbore trebao izaći sa samostalnom listom i kandidatom.

Iz SDP-a tvrde da su na sastanku željeli zajedničku listu, a platforma Možemo! dva ili tri bloka.

Zastupnica Nove ljevice Rada Borić prije sastanka je pak najavila da postoji mogućnost da zagrebačka lijevo-liberalna koalicija na lokalne izbore izađe u dva ili tri bloka, a da onda nakon izbora mogu razgovarati s drugim strankama, kako bi osigurali većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.  “Ne vidim da je sporno imati dva ili tri bloka”, kazala je tada Borić za N1.

Nijedna druga lijevo-liberalna stranka iz zagrebačke Gradske skupštine nije se oglasila nakon večerašnjeg sastanka.  Saborski zastupnik i dugogodišnji zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) te mogući kandidat za gradonačelnika ujedinjene zagrebačke lijevo-liberalne oporbe večeras Hini nije bio dostupan za komentar. Poručio je da će sve objasniti na sutrašnjoj konferenciji za medije, na kojoj će govoriti ispred platformi Možemo! i Zagreb je naš!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.