Putnici u očaju: Od Vinkovaca do Zagreba u vlaku bez klime

Vijesti 07. srp 201520:41 > 20:52

Putnici vlaka koji je vozio na relaciji Vinkovci - Zagreb požalili su se zbog prestanka rada klima uređaja u vagonima. Prema njihovim riječima na vagonu se nisu mogli otvoriti ni prozori pa je uslijed vrućina koje su pogodile Hrvatsku u vagonu bilo ''neizdrživo''.

“Vozimo se vlakom Vinkovci -Zagreb. U Vinkovcima su prikačena još dva vagona. Odmah nakon polaska iz Vinkovaca u 14h i 42 min. klima je prestala raditi. U vagonima je neizdrživo, jer ne mogu se niti otvoriti prozori. Kondukteri kažu da je tako uvijek kad je vrućina i da su nemoćni. Makar da imamo zraka. Puno je djece, starijih i ne znamo kako će to završiti. Molim pitajte nadležne jesu li uskladili propise sa EU i u tom segmentu ili za nas vrijede pravila 19 stoljeća. Molim objavite ovo, jer to se događa svaki dan.”, piše Index.hr.

Hrvatske željeznice ispričavaju se putnicima.

“Prije svega ispričavamo se putnicima zbog neugodnosti koje su doživjeli na putovanju.

Uslijed ekstremno visoke vanjske temperature u klimatiziranim vagonima može doći do pregrijavanja, tj. prestanka rada klima-uređaja, što se jučer dogodilo i u vlaku koji navodi Vaš čitatelj. S obzirom da su putnici bili u klimatiziranom vagonu u kojemu se prozori ne mogu otvoriti, svjesni smo činjenice da takve situacije, koje se ne događaju često, dovode do nezadovoljstva putnika.

Kako bi se podigla razina usluge koju pružamo i maksimalno izbjegle situacije koje navodi Vaš čitatelj, HŽ Putnički prijevoz nabavlja 44 nova klimatizirana vlaka za regionalni i gradsko-prigradski prijevoz, a u prometu je pet novih vlakova za regionalni prijevoz. Do kraja ove godine bit će isporučeno ukupno 10 regionalnih vlakova, 6 vlakova za gradsko-prigradski promet i jedan dizel-motorni vlak, a svi vlakovi bit će isporučeni do 2017. godine.

Još jednom se ispričavamo putnicima.”, poručili su iz HŽ-a putnicima u vagonu bez klime s prozorima koji se ne mogu otvoriti.