Nervozni Šuker obrušio se na novinare

Vijesti 07. srp 201515:22 > 15:43
N1

Nakon sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza okupljenim novinarima se obratio predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Jeste li razgovarali o gospodinu Mamiću i Vrbanoviću i tko će raditi njihove poslove i koji je vaš stav oko tog slučaja?

Savez će raditi po ucrtanom planu. Najvažniji zaključak je nevinost prije sudske odluke koju za našeg prijatelja gospodina Mamića potpredsjednika saveza, gospodina Damira Vrbanovća izvršnog direktora Vrbanovića i prijatelja Zorana Mamića – za nas su oni nevini. Čekajmo sudski epilog i donijet ćemo najvažnije odluke, a to su da liga počinje i savez funkcvionira normalno.

Hoće li HNS obavijstiti UEFA-u o političko – policijskim pritiscima?

HNS će se držati stava da su nevini dok se ne dokaže suprotno. Nemamo mi što obavještavat. Oni sve znaju.

Izvuku li ovakve situacije iz predsjednika saveza ono najbolje?

HNS je baza od 140 – 150 tisuća sportaša i 300.000 sportshih djelatnika. Nogomet nije samo naša prva liga. HNS će uvijek pomagati svoju bazu i na kraju osobno pred skupštinom i izvršnim odborom ću imati svoju odgovornost, a to je jedini organ koji može djelovati.

Koliko ovi događaju mogu utjecati na odluku disciplinske komisije UEFA-e i kazne HNS-u?

Ako ste primijetili zadnja tri tjedna kao da je netko napisao plan i program. Želim vjerovati da je sve slučajno. Tko može opravdati sve ovo što je napisano o klađenju i kladioničarskoj mafiji koja je bila
2009. predmet bochumskog odvjetnišva. Tko može opravdati gnjev prema HNS-u. Prije tjedan dana sam rekao da sam tada bio u njemačkoj. Za mene je slučaj gotov. Da se nešto vadi iz povijesti ne znam kome je to u interesu.

Razmišljate li uvođenje unutarnje kontrole u HNS?

Prepuštam da sud donosi odluke o licenciranju i stat ću iza odluka. Ne možete vi biti mali portal (Index.hr, op.a.) i biti stalno na nacionalnoj televiziji, za mene je to vrijeđanje nacionalne televizije.

Pametni ste kada pljujete po HNS-u. Pogledajte koficijent! Koliko ste negativnih članaka napravili u zadnjiih 5 godina? Pogledajte klupski koeficijent. Kako vi to radite svoj posao? Je li to novinarstvo?

Za mene je naša liga najbolja. Branit ću je svim srcem. Čitam Index da vidim dokle ta pamet nogometna može doći. Drugi primjer – Hrvatska je prva na ljestvici. Znate šta bi Bugarska i Azerbejdžan dali za to? Zamislite HNS ima 14 bodova, tu Niko Kovač odlično radi, igrači se prodaju.

Jeste li suspendirali Mamića?

Pročitajte priopćenje HNS-a.

“Nisam zavidan, ali bih volio da ste vi u Indexu u plusu na kraju godine kao mi u HNS-u. Trebao sam otputovati u Kanadu na finale Svjestkog prvenstva za žene, ali nisam išao jer bi svi pisali da sam pobjegao. Ajde, koji bi naslov stavili?”, pitao je Šuker novinare.

”Nogomet će uvijek biti igra zdravlja, sreće i zadovoljstva. Ubrzo će doći Euro, svi će biti u kockicama. Budite ponosni na to!”, rekao je Šuker i zaključio pressicu.