Manolić se priprema za tužbu Karamarka koja nikako ne stiže

Vijesti 07. srp 201519:25 > 19:30
N1

Bio je uvrijeđen kad je prozvan da je Udbaš, ali ni mjesec dana nakon sporne optužbe, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavljenu tužbu za klevetu nije podnio.

Predsjednik HDZ-a zaboravio je da je navodno ”monstruozno” oklevetan. Prošlo je više od mjesec dana odkad je Josip Manolić rekao da je Karamarko doušnik Udbe, a predsjednik HDZ-a još nije viđen na zagrebačkom Općinskom sudu. Tužbu koju je najavio još uvijek nije podnio.

”Ja o tužbi nemam nikakve informacije izuzev onog što je Karamarko rekao u početku ovog našeg nesporazuma”, kazao je Josip Manolić.

”Taj materijal je već prije nekih 20 dana izdvojen, selekcioniran, pregledan i pripremljen za pojedine pravne zahvate, dakle ja sam potpuno spreman da uđemo u naznačeni sudski proces, ali hoće li će sudskog procesa biti ili neće ovisi o volji privatnog tužitelja”, kaže Veljko Miljević, odvjetnik Tomislava Karamarka.

Tomislav Karamarko najavljuje kako tužba ide dalje te da ”svatko tko izreče neistinu mora za to odgovarati”.

Za tužiti Manolića ima još vremena. Naime zakon omogućuje da se tužba podnese do tri mjeseca od počinjenja djela odnosno od kad je privatni tužitelj saznao za djelo. Ni Manoliću se ne ne žuri .

”Čekam, pripremam se kao što bi se i on trebao pripremati zato da dokaže da ja nisam istinu govorio”, kaže Josip Manolić.

Cijelu priču pogledajte u prilogu Nikoline Zavišić.