"Studenti koji čekaju na dom će unaprijed dobiti subvenciju"

Vijesti 20. kol 201521:49 > 21:50
N1

Početak akademske godine u Zagrebu bit će očito vrlo unosan za sve iznajmljivače nekretnina. Studentski domovi će zbog obnove raditi znatno smanjenim kapacitetom. Gost Dnevnika bio je sanacijski upravitelj SC-a Pejo Pavlović.

Radovi su užurbano krenuli, prije nego se dotaknemo same obnove, na početku nam recite, što sada čeka studente koji imaju pravo na dom, ali zbog obnove ne mogu ući u sobe?

“Nama je 7.500 tisuća studenata dobilo dom, jedni mogu odmah useliti, a drugi od Božića nakon ove obnove. Ovi koji su odmah dobili mogu odmah useliti. Za ove druge studente koji će se morati strpiti četiri mjeseca je osigurana subvencija od 400 kuna koja ce se dijeliti unaprijed. Samo moraju doći potpisati ugovor sa SC-om. Jedan dobar dio studenata koji su bliže Zagrebu će to koristiti za putovanje”.

Dakle, studenti će dobijati 400 kn mjesečno subvencije za smještaj. I nije baš neka računica ako znamo koliko košta privatni smještaj. da li se moglo izaći studentima više u susret? Studentski portali puni su vijesti o novonastaloj situaciji. Portal moj faks piše o tome kako se Slavonci međusobno pozivaju na primanje u stanove kako bi smanjili troškove.

“Takve su mogućnosti države. To je mjera mogućeg. Pitanje je na koju vrsta stana aplicirate. Mislim da se sustav tu pokazao maksimalno. Ovo je jedan od najvećih projekata u ovoj godini”.

Govori se o kraju prosinca kao krajnjem roku za dovršetak radova. Koliko je to realno?

“To je apsolutno realno”, zaključio je Pavlović.

Više o obnovi studentskih domova pogledajte u prilogu Mirne Brekalo.