"Pronatalitetni" HDZ nije došao na sučeljavanje o – mladima

Vijesti 30. lis 201512:38 > 12:46
N1

HDZ se nije odazvao debati organizacije Mreže mladih Hrvatske o budućnosti mladih, javlja reporterka N1 Tina Kosor. To je, najblaže rečeno, čudno s obzirom na to da su djeca i mladi u središtu njihove kampanje.

U debati se, primjerice, raspravlja o tome trebaju li mladi na praksi dobivati naknadu i tko bi je trebao isplaćivati, što se radi po pitanju zapošljavanja i osposobljavanja mladih, unapređenja obrazovanja i slično.

Dvosatnoj debati u Hotelu International tako HDZ neće prisustvovati, unatoč opetovanim apelima da se spriječi iseljavanje mladih te da se poboljša demografska slika Hrvatske, primijerice, jednokratnim subvencijama za rađanje od tisuću eura.

HDZ je, podsjetimo, ovih dana obznanio kako definitivno neće slati svog predsjednika na sučeljavanje s glavnim protukandidatom, aktualnim premijerom Zoranom Milanovićem.

U prvoj velikoj javnoj debati, u organizaciji N1 televizije i Udruga civilnog društva Platforme 112, te legendarnog, dugogodišnjeg novinara CNN-a Brenta Sadlera, u ponedjeljak 2.11. u 12 sati sučeljavamo koalicijske liste i stranke koje se bore za vaš glas.

“S dugogodišnjim iskustvom izvještavanja za CNN, veselim se sudjelovanju u hrvatskoj parlamentarnoj debati.

Svoja ću pitanja usredotočiti na najvažnije međunarodne teme s kojima se Hrvatska danas suočava. Zato nam se pridružite na velikoj izbornoj debati, ekskluzivno na N1 televiziji”, poručio je Sadler.

Moderatori najveće izborne debate uz CNN-ovog novinara Brenta Sadlera, bit će glavna urednica tportala Đurđica Klancir te direktor N1 televizije Zagreb Tihomir Ladišić.

Najvažnijim kandidatima postavljamo najvažnija pitanja.