Farseer i Weekend Media festival predstavljaju Finance Weekend

Ekonomija 13. ruj 202412:29 0 komentara
Weekend Media Festival, Ilustracija

U svijetu koji se neprestano mijenja i razvija, financije igraju ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti gospodarstva. Kako tehnologija, održivost i globalizacija redefiniraju poslovanje, tako se i uloga CFO-ova i financijskih lidera mijenja. U tom kontekstu, Weekend Media Festival u suradnji s Farseerom odlučio je pokrenuti Finance Weekend, kako bi okupili najvažnije igrače iz financijskog sektora i stvorili platformu za razmjenu znanja, iskustava i ideja.

Zašto Finance Weekend?

Naš cilj je stvoriti jedinstveno okruženje gdje će CFO-ovi i voditelji financija moći raspravljati o najnovijim trendovima, inovacijama i izazovima koji oblikuju financijski sektor. Kroz inspirativne govore i panel rasprave želimo pružiti sudionicima ne samo teoretsko znanje, već i praktične alate koje mogu odmah primijeniti u svojim organizacijama.

Inspirativna priča o trendovima i važnosti uloge financijskih lidera

U posljednjih nekoliko godina, svjedočili smo značajnim promjenama koje su oblikovale svijet financija:

  1. Digitalna transformacija – Tehnologija je postala ključni pokretač promjena u financijskom sektoru. Automatizacija, umjetna inteligencija i blockchain samo su neki od alata koji su transformirali način na koji tvrtke upravljaju financijama. CFO-ovi danas moraju biti tehnološki pismeni i spremni prihvatiti digitalne inovacije kako bi ostali konkurentni.
  2. Održive financije i ESG – Održivi razvoj i odgovorno poslovanje postali su imperativi za moderne organizacije. Investitori, potrošači i regulatori sve više traže transparentnost i odgovornost u poslovanju. ESG (Environmental, Social, and Governance) kriteriji postali su ključni faktor u donošenju financijskih odluka.
  3. Globalizacija i rizici – Globalna ekonomija donosi brojne prilike, ali i izazove. Geopolitički rizici, promjene u regulatornim okvirima i ekonomske krize mogu imati značajan utjecaj na poslovanje. CFO-ovi moraju biti spremni brzo reagirati i prilagoditi se novim uvjetima kako bi zaštitili interese svojih organizacija.
  4. Promjena uloge CFO-a – Uloga financijskog direktora evoluirala je od tradicionalne funkcije upravljanja troškovima do strateškog partnera u poslovanju. CFO-ovi danas aktivno sudjeluju u donošenju poslovnih odluka, oblikovanju strategije i vođenju organizacijskih promjena.

Na Finance Weekendu, program će okupiti vodeće financijske stručnjake koji će obraditi ključne teme koje oblikuju financijsku industriju.

Događaj otvara prof. dr. Erich Walter Farkas s temom “Risk: roba 21. stoljeća”, gdje će govoriti o ulozi rizika u modernom poslovanju, ali i kako umjetna inteligencija mijenja pristup upravljanju rizicima.

Nakon toga, Matija Nakić će obraditi temu “Tehnološki set CFO-a: Makronaredbe su kao Spice Girls – toliko 90-te”, ističući zašto su tradicionalne tehnologije zastarjele te kako današnji financijski lideri trebaju usvojiti moderne digitalne alate za upravljanje financijama.

Panel “Strateško upravljanje spajanjima i akvizicijama: CFO-ov priručnik” okupit će stručnjake poput Zorana Stankovića, Nataše Vuce, Branimira Bricelja i Vedrane Jelušić Kasić, uz moderaciju Ivana Jurišića te će se razgovarati o praktičnim strategijama za uspješno upravljanje spajanjima i akvizicijama.

Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, govorit će o temi “Budućnost centralnobankarskog novca: CBDC”. Vujčić će se fokusirati na ulogu digitalnog eura u stabilnom i inovativnom financijskom sustavu Europe.

Nadalje, u sesiji pod nazivom “Inovacija kao katalizator: JGL-ova tehnološki vođena transformacija”, Matija Nakić i Anton Barbir će podijeliti kako tehnologija može biti pokretač transformacije u financijama i poslovanju.

Konačno, završni panel “Budućnost financija – gdje ćemo biti za 10 godina” okupit će vodeće financijske stručnjake poput Matije Kovačevića, Verice Teofilović, Ivane Krajinović, uz moderaciju Milana Listeša, gdje će se raspravljati o tome što budućnost nosi za financijski sektor, s naglaskom na digitalne transformacije, globalizaciju i ESG.

Zašto je Finance Weekend važan?

Finance Weekend predstavlja mnogo više od standardnog okupljanja financijskih lidera. U vremenu kada se tehnologija, održivost i globalizacija ubrzano mijenjaju, ovaj događaj nudi priliku da se promišljaju budući izazovi i prilike u financijskom sektoru. Kroz pažljivo odabrane panele i govornike, Finance Weekend stvara prostor za razmjenu ideja koje će oblikovati budućnost industrije. Stvaranjem zajednice koja je predana inovacijama, ovaj događaj osigurava da financijski lideri ostanu na vrhuncu promjena koje transformiraju globalno poslovanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!