FOTO, VIDEO / Jaka tuča, pljuskovi i vjetar pogodili Sloveniju: Nevrijeme stiglo i u Hrvatsku!

Regija 13. srp 202417:17 > 18:54 0 komentara
Oluje u Sloveniji
Meteo.arso.gov.

Jača nevrijeme nad Slovenijom, praćeno jakim pljuskovima, udarima vjetra i tučom, koje je oko Slovenske Bistrice i Slovenskih Konjica padala već oko 15 sati. Zbog jakih oluja upaljeno je narančasto upozorenje za dijelove Slovenije. Nevrijeme iz Slovenije prešlo je u poslijepodnevnim satima u Varaždinsku županiju

U okolici Slovenske Bistrice i Slovenskih Konjica oko tri sata poslijepodne padala je krupna tuča poput kugle. Nevrijeme, kako je navedeno, lokalno može biti praćeno i većom tučom.

Oluje u Sloveniji
Meteo.arso.gov.

Zbog opasnosti od nevremena izdano je narančasto upozorenje za dijelove Slovenije. Pritom je moguća stagnacija oborinskih voda i porast bujičnih vodotokova.

DHMZ je za zagrebačku regiju u koju spadaju Podravina i Prigorje izdao žuti meteoalarm zbog mogućeg grmljavinskog nevremena praćenog naletima jakog vjetra pa čak i tučom.

Superćelije po Sloveniji, uskoro kod Varaždina ulaze u Hrvatsku. Nažalost, padaju ledene gromade promjera i do 10 cm, navodi Istramet.

Međimurske Novine objavile su kako je u subotu popodne tuča počela padati i kod Svetog Martina na Muri.

Nevrijeme iz Slovenije prešlo je u poslijepodnevnim satima u Varaždinsku županiju. Tuča je padala u Zlogonju, Petrijancu, Virje Otoku, Cestici, Cvetlinu, Vinica Bregu i Gornjem Vratnu, javlja Varaždinski.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!