Grmoja: Nekad mi se čini da ovi u DORH-u rade za Ivicu Todorića

Vijesti 09. stu 202312:52 2 komentara

Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta, gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je govorio o sve većem priljevu migranata i kako bi tu situaciju trebalo regulirati.

Grmoja poručuje kako je gradonačelnik Miro Bulj odgovoran za svoje građane, za razliku od naših vlasti, koje nisu odgovorne.

“Ministar Božinović tvrdi da Hrvatska nije izložena valu nekonotroliranih i divljih migracija. Imamo potvrdu Slovenije koja je zbog toga suspendirala Schengen i rekla da je 40 tisuća ilegalnih migranata preko Hrvatske ušlo u Sloveniju. Isto tako Talijani nisu suspendirali Schengen zbog situacija na Lampedusi nego su rekli da balkanskom rutom u Trst ulaze ilegalni migrnati. To je jedna katastrofalna situacija.”

Dodaje kako se po izvješću vidi da je ove godine bilo 60 tisuća upada, a prošle godine je bilo čak 13 tisuća zahtjeva za azilom u Hrvatskoj, a u Mađarskoj ih je bilo samo 45.

“Kad kažete te dvije magične riječi u Hrvatskoj ‘tražim azil’ dobivate bolja prava nego što imaju umirovljenici ili naši građani. Zaštićeni ste od strane države, mora vam se osigurati smještaj, novac i sve ono što ide s time.”

Politika otvorenih granica kriva za situaciju s migrantima

Grmoja smatra kako je politika otvorenih granica i visokih socijalnih naknada dovela do jačanja islamskog ekstremizma i potencijalnog terorizma.

“Mi to ne želimo gledati u Hrvatskoj i zato se Most jedini od političkih opcija, uz naše koalicijske, partnere jasno i čvrsto postavio. Vojska treba izaći na kritičke točke i pomoći hrvatskoj policiji. Mi imamo kritične točke, ali znamo kojim rutama migranti idu. Sam izlazak vojske na kritične točke bit će odvraćajuća poruka prema migrantima i ja mislim da je to jedini put.”

Grmoja poručuje kako se do nedavno sigurno moglo šetati bilo kojim gradom, u bilo koje doba noći.

“Sad to sve dolazi u pitanje. Mi ne želimo da se to mijenja, to što se ljevica ne snalazi to nije naš problem. Mi znamo kako se postaviti u ovoj situaciji, imamo jasne prijedloge što napraviti, neovisno o tome što govori HDZ, što govori Možemo.”

“U DORH-u kao da odrađuju za Ivicu Todorića”

Grmoja je komentirao i slučaj Agrokor.

“Što je ovdje sve u pozadini to ja ne mogu znati. Nekad mi se čini da ovi u DORH-u odrađuju za Ivicu Todorića. Naručiti vještačenje kao strano od Poljaka i da vi u ugovoru ne navedete da domaći revizori ne mogu raditi to vještačenje i da potrošite preko milijun eura i to vam vještačenje padne – to je nezamislivo.”

Grmoja je komentirao kako, čak i kada su u pitanju SMS prepiske, uski krug premijera Andreja Plenkovića ne dolazi na udar DORH-a.

“To dokazuje da netko tko je HDZ-ovac može nastradati, ali netko tko je plenkovićevac, tko je u uskom krugu Plenkovićevih suradnika, teško može doći na udar DORH-a.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare