Nakon viralne snimke na kojoj urla na granici policajac završio na disciplinskom

Vijesti 29. kol 202309:20 0 komentara
YT

Hrvatski policajac koji je nedavno na neprimjeren način pokušao zaustaviti dvojicu muškaraca na granici Hrvatske i Srbije da uđu u fiktivnu državu Liberland bit će disciplinski procesuiran. Potvrđeno je to iz Policijske uprave osječko-baranjske za N1.

Vikao je na njih i udarao ih prisiljavajući ih da stanu.

Snimku je napravio poznati britanski Youtuber Niko Omilana, koji je zajedno sa suradnikom krenuo u Libarland. U pitanju je fiktivna država, otok na zapadnoj obali Dunava, koji se nalazi na granici između Hrvatske i Srbije.

Policajac ih je tamo presreo, počeo vikati na njih, naređivati im da sjednu.  “Sjedni dolje, sjedni dolje, dečko”, nekoliko puta ponavlja policajac vidi se na 27-minutnoj snimci objavljenoj na YouTubeu.

“Stavi ruke iza leđa!”, dere se. Na jednom se mjestu čuje i kako policajac psuje “J*** ti mater“. Pri tome mu pada i opasač na kojem ima futrolu s pištoljem.

Inače Hrvatska je rasporedila svoje policijske jedinice diljem Dunava kako bi spriječila dolaske na ovaj otok, iako ne priznaje ovaj prostor kao svoj teritorij, kao niti Srbija.

Omilan, 25-godišnji Youtuber, ima više od sedam milijuna pratitelja i 150 videa na YouTubeu, a početkom svibnja kada je ovaj video nastao odlučio je pokazati kako se policija odnosi prema posjetiteljima Liberlanda.

“Utvrdili smo da se na snimci nalaze dva državljanina Velike Britanije i policijski službenik granične policije Policijske uprave osječko-baranjske. Protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka”, objašnjavaju u odgovoru za N1.

Snimka je postala viralna i ima gotovo pet milijuna pregleda, a bez konteksta u kojem je nastala, odnosno bez objašnjenja da se radi o Youtuberu koji je pokušao ući, kako sam kaže, u ‘zabranjenu zemlju’, može biti i krivo interpretirana. Naime, počela se dijeliti kao snimka na kojoj hrvatska policija neprimjereno postupa s migrantima, no o kojem god kontekstu se radilo, ponašanje graničnog policajca prema dvojici muškaraca je za osudu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!