Navijač s ustaškom zastavom sin je HDZ-ovog vijećnika

Petar Glebov/PIXSELL (ilustracija)

Općinski kazneni sud u Rijeci obavijestio je Hrvatski nogometni savez da su donijeli nepravomoćnu presudu protiv dvojice okrivljenika za prekršaj na utakmici europskih kvalifikacija između Hrvatske i Latvije.

Podsjetimo, dva mladića bila su na utakmici Hrvatska – Latvija prošlog tjedna u Rijeci te su u nekoliko navrata istaknuli ustašku zastavu, zakonom zabranjenu. Zbog toga je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a.

Prvookrivljeni D. C. (23) zbog toga je dobio kaznu od 1300 eura, a drugookrivljeni D. S. (34) 20 dana zatvora. Također, obojici su odredili zaštitnu mjeru zabrane dolaska na utakmice reprezentacije iduće dvije godine. Kad reprezentacija igra u Hrvatskoj, okrivljeni će se morati javiti u policijsku postaju. Kad Vatreni budu igrali u inozemstvu, morat će se javiti u postaju te predati putne isprave. Treba istaknuti i da policija provodi kriminalističko istraživanje i nad trećim muškarcem, P. B. (25).

U presudi dvojici okrivljenika stoji kako su u Rijeku 8. rujna došli osobnim automobilom koji je vozio drugookrivljeni. Oko 21.30 na stadionu Rujevica rastegnuli su zabranjenu zastavu veličine 140×65 centimetara. Policajci su im zastavu oduzeli, a nakon pravomoćnosti presude će je uništiti.

Navijač s ustaškom zastavom sin je HDZ-ovog vijećnika

Sva trojica dolaze sa sjevera Hrvatske, a drugookrivljeni je sin jednog lokalnog općinskog HDZ-ovog vijećnika, neslužbeno doznaje 24sata. Spomenuti portal pokušao je stupiti u kontakt s njegovim ocem, no na njihove pozive nije se odazivao, a nije odgovarao ni na poruke. Više informacija o samome slučaju nisu dali ni općinska načelnica ni predsjednik Općinskog vijeća.

Drugookrivljeni je, kako doznaje 24sata, u ožujku ove godine sudjelovao i u tučnjavi u jednom kafiću. Tad su tri muškarca pod utjecajem alkohola napala četiri muškarca i ženu u kafiću. Razbijali su inventar, a potom su izašli na parkiralište. Tad je došla policija. Naguravali su tad i policajce. Jednog su policajca srušili i počeli ga gušiti, a drugi je u krajnjoj nuždi morao ispaliti upozoravajući hitac u zrak. Policija je na kraju ipak uspjela uhititi trojac. Među uhićenima su tad bili drugookrivljeni i njegov otac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.