Plenković se narugao s Milanovićem: Spasio je pet časnika da ne odu u Njemačku

Vijesti 01. lis 202418:23 0 komentara
N1

Premijer Andrej Plenković se obratio javnosti nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Plenković je na početku rekao kako su teme bile vanjska politika, ali hrvatsko gospodarstvo, odnosno inflacija koja se spustila na 1,63 posto.

“Mi smatramo da će BDP rasti 3,6 posto. Hrvatska danas ima najviše zaposlenih, a ministar turizma nas je izvijestio da je u prvoj polovici godine bilo više prihoda nego u prethodnoj godini”, rekao je.

Pohvalio se kako je HDZ prema zadnjoj anketi na 30,3 posto.

Odgovor Milanoviću

Na priopćenje predsjednika Zorana Milanovića da je uskratio podršku za pomoć hrvatskih vojnika Ukrajini. “On se navodno brine kao i jutros za umirovljenike što je bio jedan manji politički skup. Suprotno tome, mi smo danas imali sastanak s dvije važne organizacije, a to su Matica i Sindikat umirovljenika te podsjećam da je- član HSU-a izabran na listi HDZ-a i s tisuća slijedit će deveti paket pomoći za 760.000 umirovljenika”, rekao je.

“Orkestriraju prosvjede oni koji od 2011. do 2015. za umirovljenike nisu učinili ništa”, dodao je.

“Što se tiče ove NATO misije, to čak nije ni misija. Riječ je o aktivnosti NSATU. Kao što smo imali onaj cirkus s ne davanjem suglasnosti s EU misiju pomoći Ukrajini koja je, ako i ova, bila omeđena time da nitko od vojnika ne ide u Ukrajinu. Ova aktivnost je usvojena na samitu NATO-a u Washingtonu gdje je Hrvatsku predstavljao Milanović. Ja nisam čuo da je tamo digao ruku i rekao da neće na to pristati”, naveo je.

“To je politikantski pristup koji ima za cilj bacanje u eter laži. On sada ponavlja da on nas štiti od ne uvlačenja u sukob, valjda su ovi svi drugi uvučeni u sukob. Rusija je agresor, a Ukrajina je žrtva, a mi kao žrtva iz 90-ih ima potrebu pomoći prijateljskom narodu. Ovdje se radilo o prijedlogu MORH-a o slanju pet časnika HV-a u Njemačku kao dio aktivnosti NSATU-a”, ustvrdio je.

Koalicija s Kajtazijem

“Jedna perfidna manipulacija zlokobnog kršitelja Ustava koja minira međunarodnu poziciju Hrvatske. Nastavlja se to čudnovato koprcanje”, rekao je Plenković.

“Milanović je spasio pet časnika da ne odu u Njemačku. To je naslov”, dodao je.

Na pitanje novinara da su umirovljenici na prosvjedu rekli da je on lopov, pitao je: “A kako sam ja to lopov?”

Upitan je i o budućnosti koalicije s Veljkom Kajtazijem nakon što ga je romska udruga Kali Sara optužila za fizički napad na predsjednicu udruge Suzanu Krčmar.

“On tvrdi da nije bilo nikakvog fizičkog sukoba nego da je bila žustrija svađa, ja tamo nisam bio. To je sve što mogu reći, u ovom trenutku nije upitan koalicija s njim”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!