Vozač s lažnim hrvatskim dokumentima usmrtio jednu osobu u Srbiji

Crna kronika 08. lis 202419:44 0 komentara
Armin Durgut/PIXSELL

Srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova utvrdilo je da vozač, uhićen zbog prometne nesreće u kojoj je prije dva dana usmrtio jednu osobu, a četiri ozlijedio, ima krivotvorene hrvatske osobne isprave te da se radi o državljaninu Bosne i Hercegovine, priopćeno je u utorak.

Ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u utorak da je uhićen Ivan Petrović, rođen 1988., s hrvatskom osobnom iskaznicom i vozačkom dozvolom, a zbog sumnje u njegov stvarni identitet podvrgnut je dodatnoj provjeri.

Utvrđeno je da su hrvatski dokumenti krivotvoreni.

Nakon toga usporedbom otisaka prstiju utvrđeno je da se radi o Tomislavu Petroviću, državljaninu Bosne i Hercegovine, za kojim je raspisana međunarodna tjeralica BiH i Austrije, naveo je u priopćenju Dačić.

Novosadska policija priopćila je u ponedjeljak da je Petrovića uhitila u Bačkom Petrovcu zbog sumnje da je dan ranije u tom mjestu prouzročio prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, a ozlijeđene su četiri, među kojima troje djece.

Sumnja se da je Petrović, vozeći s 1,48 promila alkohola u organizmu, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u automobil u kojem se nalazila obitelj iz Novog Sada.

Uhićeni se tereti za teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa, no poslije novih saznanja srbijanske policije slijedi mu niz drugih kaznenih prijava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!