Maloljetnik bez vozačke se automobilom zabio u stup: Preminula 17-godišnjakinja, četvero ozlijeđenih

Crna kronika 28. srp 202407:22 0 komentara
MUP / Ilustracija

PU zagrebačka priopćila je da se u subotu rano ujutro na zagrebačkoj Aleji grada Bologne dogodila prometna nesreća, od posljedica koje je u KBC-u Sestre milosrdnice preminula maloljetnica.

“27. srpnja oko 4.10 sati, u Susedgradu, na Aleji grada Bolonje, 17-godišnji je maloljetni vozač, suprotno odredbi članka 216. stavak 1. točka 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima bilo koje kategorije, suprotno odredbi članka 199. stavak 2. istog zakona te za vrijeme dok je u organizmu imao 1,21 g/kg alkohola upravljao osobnim automobilom marke Renault, zagrebačkih registarskih oznaka. Kretao se lijevom prometnom trakom istočnog kolnika Aleje grada Bolonje u smjeru sjeveroistoka. U vozilu su se osim vozača nalazila četiri putnika.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Davora Bašića brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), zbog čega je u desnom zavoju izgubio nadzor nad vozilom, sletio s kolnika na istočni nogostup a potom na meki teren, nakon čega je naletio na stup javne rasvjete”, javljaju iz PUZ-a.

U prometnoj su nesreći ozlijeđena četiri maloljetna putnika i sam vozač, a liječnička im je pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti Zagreb i Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice. Utvrđeno je da su tri putnika, 16-godišnjak, 17- godišnjakinja i 17-godišnji vozač lakše ozlijeđeni, a dok su teško ozlijeđeni 17-godišnjak i 17-godišnjakinja. Od posljedica ozljeda, 17-godišnja je djevojka nekoliko sati nakon prometne nesreće u 10.35 sati preminula u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, kažu iz policije.

Zbog počinjenog kaznenog djela, izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 17-godišnjeg vozača koji je trenutno u bolnici biti će poduzete odgovarajuće mjere i podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Na mjestu događaja policijski su službenici Policijske uprave zagrebačke, Službe za očevide i kriminalističku tehniku obavili očevid kojom prilikom su maloljetnom vozaču izuzeti uzorci krvi i urina koji će biti dostavljeni Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ kako bi se provelo toksikološko vještačenje, priopćeno je iz PU zagrebačke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!