Weber: Fokus Agrokora bit će na povećanju izvoza

Biznis 05. srp 201819:45 > 19:49
Podijeli:
Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL

Zamjenica izvanrednog povjerenika u Agrokoru Irena Weber govorila je o daljnjim koracima nakon što su jučer vjerovnici izglasali nagodbu u Agrokoru.

“Jučer je izglasana nagodba vrlo snažnom većinom od 80,2 posto što je nama jako važno jer šalje dosta snažan signal o samom procesu nagodbe i kvaliteti odrađenog posla”, kazala je Weber u intervju RTL-u.

“Sada se okrećemo budućnosti Agrokora, kao što sam danas već napomenula. To znači fokus na operativno poslovanje kompanija, povećanje prihoda, profitabilnosti i efikasnosti jer je to jedini način na koji naši budući vlasnici, a sadašnji vjerovnici mogu vratiti svoja potraživanja”, kazala je Weber.

“Naši budući vlasnici su međunarodne financijske institucije koje imaju pristup dosta velikom broj ozbiljnih tržišta. Fokus će s jedne strane biti povećanje izvoza i povećanju prihoda što je bitno u računu dobiti i gubitka, a onda kroz optimizaciju ugovora sa svim našim suradnicima i poslovnim subjektima raditi i na povećanju profitabilnnosti. S druge strane interno raditi na efikasnosti samog poslovanja”, rekla je Weber.

Dodala je da će se tek sada u cijelosti fokusirati na operativno poslovanje Agrokora. “Izbor buduće uprave i strukture i načina vođenja budućeg sustava je u domeni novih vlasnika”, rekla je Weber. 

“Budući vlasnici ne planiraju nikakvu prodaju nego planiraju na razini grupe raditi na povećanju njezine vrijednosti”, rekla je Weber.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.