CorvusPay by IBAN

Biznis 09. lip 202017:08 > 17:13
Promo

Corvus Pay je prva i za sad jedina hrvatska tvrtka koji je od HNB-a dobila licencu za provođenje usluge iniciranja plaćanja direktno s računa platitelja na račun primatelja (eng. PIS – Payment Initiation Service). Usluga je temeljena na PSD2 regulativi Europske unije (eng. Payment Services Directive 2).

Usluga CorvusPay by IBAN omogućuje online plaćanje u web trgovinama direktno s računa kupaca na račune trgovaca odnosno izravnim prijenosom novca s IBAN-a kupca na IBAN trgovca, bez korištenja kartica. Predstavlja automatizaciju virmanskog plaćanja i za trgovca i za kupca – plaćanje s računa na račun postaje puno jednostavnije i brže jer se odvija tijekom same kupovine, u checkout procesu.

Kupac potvrđuje da je vlasnik računa na isti način kao i kod Internet odnosno mobilnog bankarstva, dakle metodom autentifikacije koju koristi banka kod koje ima otvoren račun. Naknada za plaćanje je za kupca jednaka naknadi koju plaća za sve druge transakcije plaćanja koje obavlja internetskim ili mobilnim bankarstvom, ali s bitno unaprijeđenim korisničkim iskustvom.

Corvus Pay je prva i za sad jedina hrvatska tvrtka koji je od HNB-a dobila licencu za provođenje usluge iniciranja plaćanja direktno s računa platitelja na račun primatelja (eng. PIS – Payment Initiation Service). Usluga je temeljena na PSD2 regulativi Europske unije (eng. Payment Services Directive 2).

Kako izgleda proces plaćanja CorvusPay by IBAN metodom?

1. Kupac u web trgovini potvrđuje narudžbu

2. Kupac za plaćanje izabire CorvusPay by IBAN uslugu iniciranja plaćanja kako bi proveo prijenos sredstava sa svojeg računa na račun trgovca

3. Corvus Pay inicira transakciju u banci kupca

4. Banka u kojoj kupac ima račun traži kupca da potvrdi da je on vlasnik računa

5. Kupac se autentificira odnosno potvrđuje identitet svojoj banci

6. Banka šalje odgovor Corvus Pay-u o tome je li transakcija uspjela

7. Corvus Pay prosljeđuje odgovor banke trgovcu

8. Trgovac obavještava kupca o uspješnoj ili neuspješnoj kupovini

9. Banke prenose novce s računa kupca na račun trgovca

Prednosti CorvusPay by IBAN usluge su brojne

Osim što je jednostavan, ovaj način plaćanja je za kupce i maksimalno siguran zbog snažne autentifikacije vlasnika računa. CorvusPay by IBAN je odlična opcija za kupce koji ne koriste kartice ili žele izbjeći njihovo korištenja pri online kupovini. Korisničko iskustvo je odlično. Automatizacija virmanskoga plaćanja skraćuje trajanje kupovine jer korisnik ne mora čekati ponude trgovca, pretipkavati podatke ni dugo čekati da trgovac evidentira uplatu.

Promo

Pogodnosti ove usluge jednako su brojne i za web trgovce. Plaćanje putem IBAN-a trgovcima smanjuje troškove, jer je ova transakcija jeftinija od kartične. Kupac ne treba izdavati ponudu, čekati uplatu od strane kupca koja na kraju možda ni ne dođe i trošiti vrijeme na situacije u kojima kupac pogrešno pretipka iznos s ponude. Statuse iniciranih transakcija trgovac prati kroz isto sučelje za trgovce kroz koje prati i kartične transakcije.

Dodatno, ako su kupac i trgovac klijenti iste banke, prijenos novca s računa na račun dogodi se u vrlo kratkom vremenu, najčešće unutar nekoliko sekundi, pa takvo plaćanje postaje instant plaćanje. Ako su računi kupca i trgovca u različitim bankama, uplate se mogu očekivati u jednome od dnevnih NKS ciklusa tijekom kojih banke međusobno razmjenjuju podatke, a oni se odvijaju tri puta dnevno radnim danima. Za uplate, trgovci kod Corvus Pay-a mogu registrirati više svojih računa kod različitih banaka, što ubrzava tijek novca.

Kao nova metoda plaćanja, CorvusPay by IBAN se brzo može integrirati u web trgovini. Brzina, sigurnost i inovativnost koju Corvus Pay nudi na hrvatskom tržištu sa svojim uslugama pokazuju njihovu usmjerenost prema zadovoljavanju potreba klijenata, kao i prema praćenju svjetskih platnih trendova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.